Principesa Margareta tânără: Cum arată și cu ce se ocupă în anii exilului (GALERIE FOTO)

Sursa Foto: frmr.ro

Principesa Margareta și-a petrecut cea mai parte din viață în afara granițelor României,la conducerea căreia ar fi trebuit să ajungă, dacă regimul comunist nu s-ar fi instalat.
Alteța Sa Regalăa pășit pentru prima oară în România după Revoluție și s-a îndrăgostit iremediabil. După moartea Regelui Mihai, ea a preluat conducerea Casei Regale, fiind cea mai mare dintre cele cinci fete ale cuplului, devenind astfel Custodele Coroanei.

După zeci de ani în care românii au fost nevoiți să dea uitării figurile monarhice ale vremii, acum se ridică multesemne de întrebarelegate de viața în exil a familiei Regelui Mihai și, implicit a moștenitoarei Coroanei Regale a României.

Primii ani din viața Principesei Margareta a României

Principesa Margareta a României, primul copil al Regelui Mihai și a Reginei Ana, Principesă de Bourbon-Parma, s-a născutîn exil, pe 26 martie 1949, laLausanne, Elveția. Ea a fost botezată chiar de cătrePrințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a. Duce de Edinburg este înrudit cu familia regală română prin mama regelui Mihai, Principesa Elena a Greciei.

Principesa Margareta, în vârstă de doar câteva luni, ținută în brate de părinții săi, Regina Ana și Regele Mihai

Prinicipesa Margareta (bebeluș), alături de părinții săi, Regina Ana și Regele Mihai

FostaPrincipesă de Hohenzollern-Sigmaringena învățat la școli din Italia, Elveția și Marea Britanie și obișnuia să-și petreacă vacanțelealături dePrințul Charlesși Prințesa Anne ai Marii Britanii, copiii regineiElisabeta a II-a.

Educația și cariera primei fiice a Regelui Mihai

Principesa Margaretaaurmat cursurile Universității din Edinburgh, iar în 1974 a obținut o diplomă în sociologie, științe politice și drept public internațional. A lucrat apoi în câteva universități britanice și s-a specializat și în sociologie medicală și politici de sănătate publică.

Principesa Margareta în anii tinereții, alături de bunica sa din partea tatălui, Regina Elena a României

Prinicipesa Margareta, în adolescență, alături de bunica paternă, Regina-Mamă Elena a României

„Între 1974 și 1983, Alteța Sa Regală activează ca cercetator în cadrul mai multor universități britanice, specializându-se în sociologie medicală și sănătate publică. Lucrează apoi pentru agenții din cadrul Națiunilor Unite, în special OMS și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). Proiecte sociale în domeniul sănătății publice în care se implică o poartă în toate colțurile lumii, în Africa și America Latină. Principesa ia astfel contact cu suferințele și neajunsurile comunităților defavorizate. Experiența aceasta va reprezenta începutul unui drum în slujba umanității, pe care îl urmează până astăzi”, scriefrmr.ro.

Între 1983 și 1989, ea a lucrat la ONU. Lucrează mai întâi în cadrul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), unde se ocupă de probleme legate de dezvoltarea rurală. Trei ani mai târziu se alătură Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), unde se ocupă de relația cu organizațiile neguvernamentale și oferă asistență în strângerea de fonduri pentru programele IFAD.

Înaugust 1989, Principesa Margareta părăsește Organizația Națiunilor Unite pentru a se dărui cauzei României, lucrând alături de tatăl său.

În 30 decembrie 1997, Alteţa Sa Regală a fost desemnată de către Majestatea Sa Regele să-i succeadă în toate drepturile şi prerogativele. În 30 decembrie 2007, a fost desemnată Moștenitor la Șefia Casei Regale a României și Custode al Coroanei României. Până în2002 i-aa fost alături tatălui săuîn călătoriilepe care Majestatea Sa le-a întreprins în numeroase ţări din Europa, pentru a susţine integrarea României în NATO.

În primăvara lui 2016, cotidianul Adevărul scria căSecuritatea a urmărit pas cu pas activitatea Principesei la Organizaţia Naţiunilor Unite, făcând chiar presiuni ca niciun membru al Familiei Regale să nu fie angajat de instituţie, acest act fiind considerat un „gest politic neamical la adresa României”.

Principesa Margareta, pentru prima oară în România

Imediat după Revoluția din 1989, Principesa Margareta și sora sa, Principesa Sofia au ajutat cu pachete cu alimente, haine și medicamentepentru cei răniți.

Margareta pune pentru prima oară piciorul în țară pe 18 ianuarie 1990, după mai bine de 40 de ani trăiți în pribegie.

„Am descoperit ce s-a făcut în timpul comunismului, copii abandonați, persoane în varsta abandonate, sate distruse. Când am venit prima oară, m-am simțit, pentru prima oară în viața mea, o persoană întreagă”, mărturisea Principesa Margareta într-un interviu pentruDigi24.

Principesele Sofia și Margareta au ajunspentru prima dată în România în 1990

Căsătoria Principesei Margareta cu Radu Duda

Radu Duda și moștenitoarei Coroanei Regale Române s-au întânitîn 1994, în timpul unei vizite într-un orefelinat românesc. Cei doi s-aucăsătorit în septembrie1996.

Principesa Margareta și Radu Duda. fotografie de nuntă

Din 2001 Principesa Margareta şi Principele Radu ai României locuiesc la Palatul Elisabeta în Bucureşti şi îşi desfăşoară angajamentele publice în capitală, în ţară şi în străinătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)
16:29 - Ghețarii din Italia au continuat să se retragă în 2024. Întregul arc alpin se topește
16:23 - Silviu Coșa (PNL): Ceea ce contează este programul de guvernare, astfel încât să reușim să redăm încredere românilor în partidele politice și în politicieni. La fel de mult contează să fie o echipă de guvernare puternică (VIDEO)
16:22 - Claudiu Manta (PSD): „Nu a fost o discuție și nu cred că este foarte important numele celui sau celei care va fi prim-ministru sau ministru” (VIDEO)