Plăcinta de mere este regina dulciurilor în perioada Postului Paștelui. Iată o rețetă la fel de gustoasă ca cea de frupt.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
1 kg mere
4-5 linguri zahăr
50 g unt (se va înlocui cu ulei, în cazul variantei de post)
1 lingura scorțișoară
4-5 linguri nucă măcinată
ulei pentru uns foile (cca 100 ml)
Sirop
1 pahar apă
1/2 pahar zahăr
1 linguriță miere
Cum se prepară
Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Apoi le punem la călit alături de zahăr, ulei, scorțișoară și nucă. Lăsăm merele să se răcească și împărțim în două compoziția. Foile de plăcintă se împart în 3 și se taie pe mărimea tăvii de copt. În tava unsă cu ulei punem prima parte din foi.
Fiecare dintre ele trebuie unsă bine cu ulei. Adăugăm un strat de mere pe întreaga suprafață a foii. Apoi se acoperă cu un alt strat de foi unse cu ulei, peste care adăugăm restul de umplutură.
Deasupra așezăm ultima parte de foi unse cu ulei. Poți pregăti un sirop din apă, zahăr și miere pe care îl poți turna fierbinte peste plăcinta coaptă.