Paris Hilton a depus mărturie în fața Congresului SUA despre abuzurile suferite în adolescență

Paris Hilton a depus mărturie în fața Congresului SUA despre abuzurile suferite în adolescență

Paris Hilton a cerut schimbarea instituțiilor de tratament pentru tineri și a descris propria experiență traumatizantă de presupus abuz în fața unei comisii a Congresului american.

Hilton a fost abuzată chiar de oamenii care ar fi trebuit să o ajute

Vedeta și femeia de afaceri a spus că a fost „hrănită forțat cu medicamente și abuzată sexual de către personal” după ce a fost trimisă într-o unitate privată de tineret din Utah când era adolescentă, potrivit BBC.

Mărturia ei aruncă o lumină asupra așa-numitei „industrie tulburătoare ale adolescenților”.
În timp ce unii copii sunt trimiși la rude sau în familii de plasament, alții sunt trimiși în centre de tratament care sunt în esență case de terapie în grup pentru copii – dintre care unii au nevoi medicale sau comportamentale complexe.

Hilton, 43 de ani, a acuzat industria, care valorează miliarde de dolari, că este mai interesată să facă bani decât să protejeze și să aibă grijă cu adevărat de copiii vulnerabili de care este responsabilă.

Fosta vedetă este o susținătoare declarată a copiilor din instituțiile pentru tineri, precum și pentru cei din sistemul de plasament. Ea a vorbit anterior despre propria ei experiență într-o carte, într-un documentar și mai multe interviuri.

Hilton spune că, atunci când avea 16 ani, a fost luată de oameni necunoscuți ei chiar din patul său în miezul nopții. Notele ei de la școală scăzuseră, iar părinții ei erau îngrijorați de comportamentul ei.

Dar ei „habar n-aveau” cum era cu adevărat unitatea în care au internat-o și erau „în mod continuu mințiți și manipulați de către personal”, a spus Hilton comitetului.

Părinții copiilor tratați în astfel de internate nici nu știu ce se petrece acolo

„S-au gândit doar că va fi un internat normal”, a spus ea. „Și când am ajuns acolo, nu a existat nicio terapie. Pur și simplu eram dărâmați, abuzați și se țipa non-stop la noi”.

Toată comunicarea ei cu lumea exterioară era controlată și întotdeauna era cineva acolo când vorbea cu părinții ei la telefon, a mărturisit Hilton.

„Așa că dacă spuneam chiar și un lucru negativ despre unitate, ei închideau imediat telefonul și apoi eram pedepsită și fie bătută fizic, fie închisă în camera de izolare”, a spus ea.

Hilton a mai spus că tratamentul „inuman” pe care l-a îndurat o va afecta pentru tot restul vieții. Ea îndeamnă parlamentarii americani să adopte un proiect de lege, numit Act Stop Institutional Child Abuse Act.

Acest act cere ca industria adolescenților cu probleme să fie controlată la nivel federal, astfel încât sistemele de raportare a abuzurilor să fie mai transparente și mai responsabile.

De asemenea, ar exista îndrumări la nivel național cu privire la cele mai bune practici în centre, astfel încât nevoile diverse ale copiilor să poată fi recunoscute și respectate.

Un nou raport al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane a constatat că multe state din SUA nu țin evidența în mod adecvat a modului în care copiii din aceste unități sunt tratați și nici nu înregistrează cazurile de abuz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)