Orașul Minneapolis organizează o petrecere epică de patru zile în memoria lui Prince

Orașul Minneapolis organizează o petrecere epică de patru zile în memoria lui Prince

Pentru a comemora 40 de ani de la Purple Rain, orașul natal al lui Prince întinde covorul violet pentru fani în cadrul unui festival de patru zile.

Primul artist care a cucerit toate topurile

În urmă cu patruzeci de ani, un bărbat scund și îmbrăcat în violet a schimbat muzica pentru totdeauna. Pe 27 iulie 1984, Warner Brothers a lansat un film scris de un anume prinț (Prince) Rogers Nelson, cu coloana sonoră și cu rol principal. În film nu jucau vedete cunoscute, nici măcar actori profesioniști.

Cu toate acestea, când Purple Rain a ajuns în cinematografe, a devenit rapid filmul numărul unu în SUA, eliminând Ghostbusters de pe primul loc. După ce coloana sonoră a lui Purple Rain și single-ul When Doves Cry au ajuns, de asemenea, numărul unu, Prince a devenit primul artist din istoria SUA care avea un film, un album și o melodie pe primele locuri întâi, în același timp.


Poate părea că artistul androgin de 26 de ani a apărut din senin, dar nu s-a întâmplat așa: Prince a venit din Minneapolis, la fel ca prietenii săi din copilărie și colegii muzicieni Jimmy Jam și Terry Lewis. Toate au făcut parte din scena muzicală din Minneapolis, care a produs ceea ce este acum cunoscut sub numele de Minneapolis Sound.

Prince a trăit în Minnesota cea mai mare parte a vieții sale. „Toți cei de la o anumită vârstă din orașele gemene [Minneapolis și în apropiere de Saint Paul] au o poveste despre Prince”, spune Elliot Powell, profesor asociat de studii americane la Universitatea din Minnesota: „Vor spune: „Vreau să vă povestesc despre momentul în care l-am văzut pe Prince petrecând aici” sau „Am fost la acest restaurant când Prince a fost acolo”.

10.000 de oameni l-au jelit pe Prince în Minneapolis

Când Prince a murit în 2016, 10.000 de oameni au umplut străzile din Minneapolis pentru a-l jeli. Dar, în onoarea celei de-a 40-a aniversări a lui Purple Rain, orașul este gata acum să sărbătorească – și întinde covorul violet turiștilor.

În perioada 21-22 iunie, trupa legendară a lui Prince, The Revolution, se va reuni pentru două spectacole la locația emblematică First Avenue din Minneapolis, ca parte a Celebration 2024: o extravaganță anuală (20-24 iunie anul acesta) cu evenimente cu tematică Prince în Paisley Park și în tot orașul Minneapolis.

Pentru a comemora aniversarea, evenimentul va fi mai mare ca niciodată în acest an, cu discuții, petreceri în centrul orașului, spectacole Purple Rain, croaziere cu barca și multe altele.

În primăvara anului viitor, o adaptare muzicală a lui Purple Rain va debuta în Minneapolis, înainte de a ajunge pe Broadway.
Epicentrul evenimentului în memoria lui Prince este legendarul local de muzică First Avenue, despre care jurnalistul Alan Light, a cărui carte despre Purple Rain, Let’s Go Crazy, susține că a fost practic un personaj din filmul Purple Rain, având în vedere cât de mult apare pe ecran.

A fost construită ca o stație de autobuz Greyhound în 1937 și a devenit un club de dans în 1970. Ani de zile, a fost singurul loc din centrul orașului unde muzicienii de culoare puteau cânta. Primul spectacol al lui Prince aici a fost în 1981, iar ultimul său spectacol a fost pe 7 iulie 2007.

În 2022, apreciatul artist de stradă Hiero Veiga a fost ales să realizeze o pictură murală de 100 de picioare care-l comemorează pe Prince la colțul dintre First Avenue S și North Eight Street.

Prezintă trei imagini ale muzicianului: una în zilele sale înainte de faimă, una în timpul vârfului succesului Purple Rain și una după ce a devenit artistul-din nou-cunoscut-ca-Prince. Strada dintre pictura murală Veiga și First Avenue a fost redenumită oficial Prince Rogers Nelson Way.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)