O rochie de domnișoară de onoare purtată la nunta Reginei Elisabeta (și ulterior de Kate Moss!) s-a vândut cu aproape 50.000 de dolari

O rochie de domnișoară de onoare purtată la nunta Reginei Elisabeta (și ulterior de Kate Moss!) s-a vândut cu aproape 50.000 de dolari

Când prințesa Elisabeta s-a căsătorit cu Prințul Philip în 1947, ea avea opt domnișoare de onoare în rochii asortate, care o însoțeau. Una dintre aceste rochii de domnișoară de onoare de la nunta Reginei Elisabeta cu Prințul Philip a fost vândută la licitație cu un preț regal.

Domnișoarele de onoare ale Reginei Elisabeta s-au asortat în rochii de culoarea fildeșului

Pe 2 iulie, casa Christie’s a anunțat că rochia alb fildeș creație Norman Hartnell, purtată de Lady Elizabeth Lambart, când a fost domnișoară de onoare la nunta de atunci a Prințesei Elisabeta, din 1947, s-a vândut cu 48.420 de dolari.

„Este o oportunitate minunată de a obține un exemplu rar al istoriei modei regale”, a declarat specialistul Benedict Winter înainte de vânzare. „Cu design-ul său delicat, broderia frumoasă, această rochie elegantă evocă farmecul lui Sir Norman și speranța pe care nunta regretatei Regine și a Ducelui de Edinburgh a dat-o Marii Britanii după război.”

Se aștepta ca rochia să coste între aproximativ 38.000 și 63.000 de dolari și să atragă colecționari de obiecte ale istoriei regale sau fashioniști couture vintage.

Pe 20 noiembrie 1947, Lady Elizabeth Lambart a fost una dintre cele opt domnișoare de onoare (printre care se număra inclusiv prințesa Margaret) care s-au îmbrăcat în rochii asortate pentru a o susține pe viitoarea regine Elisabeta în timpul nunții sale regale cu Prințul Philip la Westminster Abbey. Lambart era fiica contelui și a contesei de Cavan și o prietenă din copilărie a viitoarei regine Elisabeta.

Kate Moss a purtat rochia în 2012

Domnișoarele de onoare ale Reginei Elisabeta s-au asortat în rochii de culoarea fildeșului, cu decolteuri, corsete cu volane și fuste voluminoase din tul. La fel ca rochia miresei, rochiile au fost împodobite cu flori aplicate, concepute parțial de broderia Flora Ballard și țesute de Warner & Sons, potrivit Royal Collection Trust.

Lambart și-a împrumutat rochia regală de domnișoară de onoare la Fashion Museum Bath din anii 1980 până la începutul anilor 2000 și aceasta a fost purtată cândva de supermodelul britanic Kate Moss.

Moss, acum în vârstă de 50 de ani, a participat la o ședință foto în 2012 pentru revista Love într-o casă în care apărea și Lambart, „și Lady Elizabeth a fost convinsă să pozeze cu ea”, potrivit Christie’s.

Winter a spus: „Se spune că Lady Elizabeth a găsit ședința foto amuzantă și s-a gândit că ar fi distractiv să o vadă pe Kate încercând rochia ei de domnișoară de onoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`