Nunta anului: ce tort au avut Ianis și Elena Hagi și cu ce preparate culinare și-au răsfățat invitații
Duminică a fost ziua cea mare pentru Ianis și Elena Hagi. Nunta celor doi a fost una spectaculoasă, cu sute de invitați și multe momente surpriză. Totul a fost pregătit până la cel mai mic detaliu, de la decorul exotic în alb și verde, până la momentele artistice și surprizele pentru invitați.
Petrecerea a început cu valsul mirilor
Elena și Ianis Hagi și-au spus „da” în fața lui Dumnezeu duminică, la Biserica Sfântul Visarion din Capitală. Ceremonia a fost restrânsă, fiind prezente persoanele apropiate mirilor. Petrecerea a avut loc seara, la Domeniul Știrbey din Buftea, potrivit observatornews.ro.
Gheorghe Hagi s-a declarat fericit și împlinit după ce fiului lui a făcut pasul cel mare. „Băiatul a ajuns să facă un pas important în viaţă, un pas care îl face mult mai responsabil.”, a spus acesta.
După primirea invitaților, cei doi îndrăgostiți au dansat valsul mirilor, melodia fiind aleasă chiar de Elena Hagi. „Elena a ales-o, eu am fost de acord pentru că am şi insistat de la început să avem artiştii pe care i-am urmărit de mici copii”, a spus Ianis Hagi.
De la petrecere nu au putut să lipsească și melodiile tradiționale machedonești, iar Trupa Pindu, a distrat invitații și i-a ridicat în picioare la hore tradiționale.
„Vrem să ne sărbătorim pe noi în primul rând, iar apoi cei care sunt invitaţi să se simtă bine pentru că este o seară, o petrecere, un eveniment”, a mai spus mirele.
Ce meniu a fost la nuntă
Meniul a fost realizat de o armată de chefi, condusă de Marian Cernat, executive chef la Domeniul Ştirbey. Din echipa bucătarilor care au încântat invitații, au fost şi Orlando Zaharia şi Stefan Popescu.
„Avem o terină de foie gras în crustă de fistic de la Italia. Un cubuleţ de curcan în crustă de panco, creveţi sub vin, ton în crustă de susan”, a precizat Chef Ştefan Popescu. După aperitiv, invitații au fost delectați cu file de lup de mare, spanac sote, sos lemon butter, legume la cuptor şi orez sălbatic. Felul principal a fost muşchi de vită, pulpă de raţă, piure de păstârnac cu ţelină şi cartofi dulci.
„Toată lumea, sincer, a fost foarte încântată de ceea ce s-a pregătit aici, cu toate surprizele care au apărut pe parcurs”, a spus Chef Orlando Zaharia.
Tortul a avut 1,8 metri
Una dintre surprizele serii a fost tortul, care a avut o înălțime de 1,8 metri și aromă de fructe de pădure. „Este tot ce ne-am dorit, a ieşit totul perfect”, a spus Elena Hagi.