Newsweek: Recunoașteți personajul? Actriță iubită de public rămâne văduvă la 46 de ani. Alege singurătatea

Newsweek: Recunoașteți personajul? Actriță iubită de public rămâne văduvă la 46 de ani. Alege singurătatea

Una dintre cele mai iubite actrițe din România a fost căsătorită 30 de ani cu profesorul și, apoi, cu colegul ei de scenă. A plecat dintre noi anul trecut. Astăzi ar fi împlinit 84 de ani.

Valeria Seciu este actrița din poza de mai sus. Imaginea este veche de 60 de ani și ne-o înfățișează pe actriță în primele sale roluri.

Actrița își pierduse de multă vreme soțul, pe Octavian Cotescu, iar fiul lor, Alexandru Cotescu, s-a retras din lumea cotidiană într-un spațiu plin de sacralitate, la mânăstirea Vatoped, pe Muntele Athos.

Valeria Seciu s-a îndrăgostit, încă din timpul studenţiei de profesorul său, Octavian Cotescu, cu care s-a căsătorit după absolvirea Institutului de Teatru.

În anul 1968 s-a născut fiul lor, Alexandru, care a absolvit două facultăţi, iar începând cu anul 2000 a ales să-l slujească pe Dumnezeu, devenind călugăr la Muntele Athos, sub numele de Monahul Daniil. Octavian Cotescu a trecut la Domnul în 22 august 1985, la doar 54 de ani, probabil în urma unui AVC provocat de stresul profesional intens, iar de atunci Valeria Seciu a ales să nu-şi mai refacă viaţa cu un alt bărbat…

Mai multe detalii pe newsweek.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`