Newsweek: Artistul care scapă de plutonul de execuție în copilărie devine ultimul romantic al muzicii ușoare

Newsweek: Artistul care scapă de plutonul de execuție în copilărie devine ultimul romantic al muzicii ușoare

Alexandru Jula, ultimul romantic al muzicii românești, s-a născut într-o zi de 24 iulie 1934, în urmă cu exact 89 de ani. Alexandru Jula povestește că familia lui ar fi trebuit să aibă o soartă cumplită. I-a salvat un tablou.

Alexandru Jula s-a născut pe 24 iulie 1934 la Șimleu Silvaniei, în urmă cu exact 89 de ani. La moartea artistului s-a spus că ne-a părăsit ultimul romantic al muzicii românești.

Oana Georgescu i-a dedicat o carte: „Alexandru Jula, ultimul romantic”. Ea povestește despre copilăria lui Alexandru, foarte grea. Familia a fost nevoită să plece din Transilvania ocupată de Ungaria și să treacă în România.

Alexandru Jula a fost al patrulea copil al Floarei şi al lui Iosif Jula. A avut un frate, Iosif, şi două surori, Florica şi Lucia.

„Mă trag din neam de ţărani români, curaţi la suflet şi sănătoşi la minte. Părinţii mei s-au cunoscut înainte de Primul Război, în 1916. Tata a plecat la război şi s-a întors acasă chiar pe 1 Decembrie 1918.”. Tatăl său a fost cooptat în rândurile Poliţiei Române din Ardeal.

Mai multe detalii pe newsweek.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:26 - Marcel Ciolacu, întâlnire cu ÎPS Petru la Chișinău: „Voi sprijini în continuare cu toată forța Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar pentru construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Republica Moldova”
19:00 - Florian Bodog: Colaborarea între PSD și PNL în ceea ce privește actul de guvernare eu nu cred că are de suferit. Coaliția nu este ruptă (VIDEO)
18:58 - Rețeta pentru murături perfecte, lăsată de Radu Anton Roman. De ce recomanda acesta ca borcanele să fie puse pe lame de cuțite
18:50 - Virgil Guran: Când a fost Nicole Ciucă premier, întotdeauna când s-au luat măsuri în alianță, s-a discutat cu partenerii noștri. De când a venit Ciolacu, nu mai există acest dialog. De aici pornesc multe lucruri (VIDEO)
18:33 - Suporterii FCSB reținuți în Grecia au fost arestați preventiv. Cât vor sta în spatele gratiilor și ce amenzi au primit
18:26 - Sergiu Bîlcea: Ruptura dintre PNL și PSD este una evidentă. Ne asumăm în continuare această guvernare. După învestirea noului Parlament, PNL își dorește o majoritate de dreapta (VIDEO)
18:03 - „Am o familie care nu trebuie să sufere din cauza indiferenței mele”. Mesajul transmis de Radu Vâlcan, de pe patul de spital
17:57 - „Urâm România”. Jucătoare de teqball din Ungaria, sancționată sever după ce l-a făcut praf pe arbitrul român de la turneul de Cupă Mondială din Budapesta (VIDEO)
17:45 - Horațiu Cosma: Păcăleala anului de la Grindeanu – avem doar 36 km noi de drumuri rapide din cei 170 promiși
17:32 - Mihai Trăistariu susține că a găsit piesa perfectă pentru Eurovision. Nu știe încă pentru ce țară va concura, dar știe pentru care și-ar dori să o facă