Mugur Mihăescu a dezvăluit cum a luat naștere rolul Garcea: „A fost un personaj de la el din comună”

Mugur Mihăescu a dezvăluit cum a luat naștere rolul Garcea: „A fost un personaj de la el din comună”
Sursa Foto: Mugur Mihaescu/ Facebook

Mugur Mihăescu joacă rolul polițistuui Garcea de foarte mulți ani, fiind și rolul pentru care este atât de cunoscut publicului larg.

În cadrul unui interiu acordat recent, actorul a dezvăluit cine a creat personajul, dar și care a fost scopul acestuia. „Nu este o idee pur românească”, a recunoscut el.

Mugur Mihăescu, despre cum a fost inventat rolul „Garcea”

Mugur Mihăescu și-a început cariera în urmă cu mai bine de treizeci de ani, în mijlocul grupului de umor „Vacanța Mare”. În vârstă de 55 de ani, este un actor foarte apreciat, scenarist, om de afaceri. Nu a ezitat să intre în politică, iar în ultima perioadă a fost extrem de vocal pe scena publică, în legătură cu anumite restricții impuse de autorități pe fondul pandemiei.

Într-un interviu acordat recent, actorul a făcut mai multe dezvăluiri despre cariera lui, a povestit pe larg despre personajul Garcea. Și-a amintit chiar cum a fost inventat. „Istoria e veche, a fost invenţia lui Radu Pietreanu, a fost un personaj de la el din comună, din Cărbuneşti. A fost mai întâi rol secundar, după care a devenit rol principal pentru că era îndrăgit de lume”, a explicat actorul, care e strigat și acum, pe stradă, Garcea, scrie Libertatea.

„De multe ori. Asta înseamnă că personajul pe care l-am creat a fost foarte puternic şi nu e decât un prilej de mândrie”, a recunoscut el.

„Mi-am propus să râd de prostie”

Întrebat care a fost rolul acestui personaj, Mugur Mihăescu a explicat: „Mi-am propus să râd de prostie, asta a fost ideea personajului şi nu este o idee pur românească. Gaguri cu poliţişti avem de la Louis de Funes, înainte era Charlie Chaplin, toată lumea a avut acest personaj. Nu este un personaj pur românesc, este un personaj universal.

Unul dintre modelele mele artistice, alături de Marin Sorescu, a fost Tudor Arghezi. Şi aşa cum el a creat din mucegaiuri, bube şi noroi, aşa am încercat eu să râd de prostie, crezând că va fi mai uşor de cunoscut şi mai greu de promovat, dar n-am reuşit să fac vreo schimbare în ceea ce priveşte prostia. Se pare că, pe lângă inteligenţa artificială, prostia naturală este mai puternică”, a mai declarat actorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`