Motivul pentru care este bine să pui în frigider un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu / Trucul pe care toate gospodinele îl vor încerca imediat

Motivul pentru care este bine să pui în frigider un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu / Trucul pe care toate gospodinele îl vor încerca imediat
Foto: Pexels

Un truc care le va uimi pe gospodine.

Specialiștii spun de ce este bine să pui în frigider un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu.

De ce este bine să pui apă și bicarbonat de sodiu în frigider

Când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute care se pot acumula în timp din alimentele fără ambalaj sau a mâncării gătite, două substanțe se remarcă ca fiind deosebit de eficiente. Combinarea acestor substanțe este tot ceea ce este necesar pentru a crea un mediu fără mirosuri. Pentru a face acest lucru, pur și simplu dizolvați o lingură de bicarbonat de sodiu în 250 ml de apă la temperatura camerei. Odată ce soluția este gata, puneți-o într-un pahar și poziționați-o pe unul dintre rafturile din mijloc ale frigiderului.

E foarte important ca paharul cu această soluție să fie schimbat odată la câteva zile. În felul acesta mirosurile neplăcute nu se vor simți din nou. În plus, o lămâie tăiată în bucăți funcționează la fel de bine, scrie Fanatik.

Un alt truc inedit folosit de multe femei are legătură cu puțină hârtie igienică care absoarbe umezeala și în plus, aparatul nu mai îngheață atât de mult. Aceasta se pune în frigider alături de un pahar de apă și sifon. De asemenea, pentru o curățare rapidă este indicat și oțetul împreună cu puțină apă caldă. Se șterg rafturile și pereții aparatului cu această substanță obținută din cele două ingrediente care nu lipsesc din nicio locuință.

Trucuri pentru a avea întotdeauna un frigider curat

Pentru a avea mereu un frigider curat e bine să ții cont de câteva sfaturi prețioase. Unul dintre acestea ne spune să setăm temperatura între 0 și 5 grade Celsius ca alimentele să nu se strice foarte repede și bacteriile să nu se înmulțească.

Depozitarea corectă a alimentelor este esențială și necesită utilizarea recipientelor adecvate. În plus, este important să fiți atenți la datele de expirare și să evitați supraîncărcarea aparatului, care poate bloca fluxul de aer. De asemenea, este esențial să vă abțineți de la depozitarea conservelor deschise în frigider, deoarece acest lucru poate duce la contaminare chimică, în special pentru alimente acide precum fructele, potrivit experților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`