Timp de secole, cafeaua a fost o băutură foarte consumată la nivel global. Mai multe studii efectuate de-a lungul anilor au arătat că poate oferi diverse avantaje organismului uman.
Deși este de obicei savurată cu zahăr și lapte sau simplu, un număr tot mai mare de persoane au început recent să o combine cu suc de lămâie.
Energia de care mulți oameni au nevoie în special dimineața și-o procură dintr-o ceașcă de cafea. Totuși, de ce a ajuns cafeaua cu lămâie să fie mult mai „sănătoasă” decât cea cu zahăr și lapte?
Aromată, cu un gust și un miros puternic, cafeaua a ajuns să fie pregătită în diverse forme, însă mereu având același efect energizant. Nu puțini sunt cei care își încep dimineața cu o ceașcă zdravănă de cafea, îndulcită sau nu, în funcție de preferințe, și deja simt că ziua lor devine din ce în ce mai bună.
Deși cafeaua clasică este consumată de către majoritatea oamenilor, mulți încep acum să adauge zeamă de lămâie, renunțând ulterior la zahărul și laptele pe care obișnuiau să le adauge în băutură, scrie click.ro.
Specialiștii în nutriție anunță faptul că zeama de lămâie adăugată în cafea aduce câteva beneficii importante asupra sănătății noastre:
1. Cafeaua cu lămâie stimulează sistemul nervos central.
2. Consumul de cafea cu lămâie crește abilitatea de concentrare și ajută la scăderea timpului de reacție.
3. Împiedică formarea calculilor biliari.
4. Ajută la scăderea nivelului de estrogen.
5. Cofeina reduce riscul apariției bolii Parkinson.
Cafeaua cu lămâie este recomandată de către specialiști în special persoanelor care practică sport. Odată consumată, ajută în procesul de hidratare al organismului. De asemenea, persoanelor care au probleme cu kilogramele în plus și vor să slăbească le este recomandat consumul cafelei cu lămâie.
Anumite cercetări au demonstrat faptul că o cafea neagră, consumată fără zahăr sau lapte conține aproximativ 80 de calorii / 150 de mililitri. În momentul în care este adăugată zeama de lămâie, conținutul caloric scade și mai mult.