Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a mutat copiii de la școala privată la cea de stat: „E o aruncare a responsabilității, într-un fel”

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a mutat copiii de la școala privată la cea de stat: „E o aruncare a responsabilității, într-un fel”
Foto: Facebook

Într-un interviu acordat recent, Daniel Buzdugan a vorbit despre motivul pentru care și-a mutat copiii de la școala privată la cea de stat. Omul de radio și frumoasa lui soție, Monica, au împreună o fată și un băiat, pe nume Maria și Luca.

O perioadă, cei doi adolescenți au învățat la o școală privată, dar, ulterior, părinții lor au decis să-i mute la una de stat.

Daniel Buzdugan și-a mutat copiii de la școala privată la cea de stat

În cadrul unui interviu acordat pentru viva.ro, Daniel Buzdugan a vorbit despre sistemul de învățământ privat în comparație cu cel de stat, dezvăluind și motivul pentru care și-a retras copiii din sistemul privat în favoarea celui de stat.

Acesta susține că a fost cea mai bună decizie pentru copiii săi, având două motive principale pentru care a recurs la acest lucru: motivul timpului liber și cel financiar.

„I-am avut pe copii la școli private, dar după aceea i-am scos de la școlile private și i-am dat la școli de stat, unde sunt mulțumit și sunt bine. Cred ca ar trebui încurajați părinții să aibă încredere în învățământul de stat. După o perioadă, am hotărât să-i scoatem de la privat și să-i dăm la stat. A fost și chestiunea financiară, pentru că învățământul privat în România mi se pare foarte scump, exagerat, adică sunt facultăți în afară unde nu plătești atât. Și am zis că „nu, nu se poate, oricât de mulți bani ai avea. Sunt părinți care fac împrumuturi pentru treaba asta, pentru a da copilul la învățământul privat, dar nu e OK să dai atâția bani.

„E o aruncare a responsabilității, într-un fel”

Practic, iei de la gura copilului, și așa am hotărât să meargă la învățământul de stat, unde au și mai mult timp liber. Și asta a fost o chestiune care a contat. Faptul că ei, în învățământul privat, intrau dimineața și ieșeau târziu seara, pe la 17-18, asta nu e viață. Mai mult muncea copilul decât munceam eu.

În clipa asta, ei termină la 13, maximum 13.30 și au timp să-și facă și temele, au timp să meargă și la echitație. Copilul trebuie să aibă parte și de timp liber. Sunt mulți părinți care duc copiii la privat, se ocupă ăia de ei. Îl duc dimineața, îl întorc seara. Nici nu mai ai timp să discuți cu el, nici nu mai ai timp să te bucuri de el. E o aruncare a responsabilității, într-un fel”, a declarat Daniel Buzdugan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)