Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist: „Lactatele le mănânc expirate” (FOTO)

Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist: „Lactatele le mănânc expirate” (FOTO)
Foto simbol: Pixabay

Mihaela Bilic a dezvăluie, într-o postare pe Facebook, că ea consumă produse lactate expirate, ba mai mult, le cumpără din frigiderul preț redus și vânzare accelerată.

„Lactatele le mănânc expirate”

„În weekend a fost și ziua copilului și ziua internațională a laptelui. Și apropo de lactate, confirm că le mănânc expirate. Ba mai mult, le cumpăr din frigiderul cu preț redus/vânzare accelerată. Așa arată frigiderul meu”, este mesajul postat de cunoscutul nutriționist.

În urma aceste dezvăluiri, mii de oameni au apreciat postarea.

Ce substanțe conțin lactatele pe care le cumpărăm din magazine?

Cât de sănătoase sunt, de fapt, lactatele pe care le găsim pe rafturile magazinelor? Conform specialiștilor, nu sunt tocmai cea mai bună alegere.

Reprezentanții InfoCons au spus ce substanțe se găsesc în unele produse lactate pe care le cumpărăm din magazine.

”Produsele lactate reprezintă o parte importantă a alimentației umane, furnizând proteine, grăsimi, vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, în afară de nutrienți, aceste produse pot conține și diverse substanțe chimice, care pot fi naturale sau adăugate în timpul procesului de producție. Iată câteva dintre aceste substanțe și rolul lor în produsele lactate:

  1. Lactoză: Unul dintre cei mai importanți carbohidrați din lapte este lactoza, sau zahărul din lapte. Este formată din două molecule, glucoză și galactoză, și este responsabilă pentru gustul dulce caracteristic al laptelui.
  2. Grăsimi: Produsele lactate conțin grăsimi, care pot varia în funcție de tipul de produs și de procesul de producție. Grăsimile din lapte includ acizi grași saturi, nesaturați și trans, care pot influența gustul și textura produselor lactate.
  3. Proteine: Cele două principale proteine din lapte sunt cazeina și proteina zerului. Acestea furnizează aminoacizi esențiali necesari pentru creștere și întreținerea țesuturilor.
  4. Vitamine și Minerale: Laptele și produsele lactate sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, cum ar fi calciul, vitamina D, vitamina B12 și riboflavina. Aceste substanțe nutritive contribuie la sănătatea oaselor, funcționarea sistemului imunitar și metabolismul energetic.
  5. Conservanți și Aditivi: Unele produse lactate pot conține conservanți sau aditivi pentru a îmbunătăți gustul, culoarea sau textura lor, sau pentru a prelungi durata de valabilitate. Printre aceștia se numără antioxidanții, emulsificatorii și stabilizatorii”, scriu reprezentanții InfoCons pe o rețea socială.
  6. Antibiotice și Hormoni: În anumite situații, produsele lactate pot conține urme de antibiotice sau hormoni, care pot proveni de la animalele care produc laptele. Aceste substanțe pot fi utilizate în industria laptelui pentru a preveni sau trata infecțiile sau pentru a îmbunătăți producția de lapte.

Este important să menționăm că regulamentele și standardele privind siguranța alimentară reglementează utilizarea substanțelor chimice în produsele lactate, pentru a asigura că acestea sunt sigure pentru consumul uman. Consumatorii pot alege produse lactate organice sau certificate, care sunt supuse unor reguli mai stricte în ceea ce privește utilizarea substanțelor chimice și tratamentul animalelor”, se precizează pe site-ul infocons.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)