Mara Bănică, reacții dure la adresa purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. „Biserica nu trebuie să ne dezbine”

Mara Bănică, reacții dure la adresa purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. „Biserica nu trebuie să ne dezbine”
Sursa foto: captură

Jurnalista Mara Bănică a criticat comentariile purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, după ce acesta l-a atacat pe artistul Babasha pentru interpretarea unei manele pe scena concertului Coldplay.

Crtici dure la adresa cântărețului Babasha

Trupa britanică Coldplay a susținut un concert memorabil pe Arena Națională din București, însă momentul în care Babasha a interpretat o manea alături de Chris Martin a stârnit controverse.

Jurnalista Mara Bănică a criticat reacțiile din partea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, potrivit click.ro. 

Într-o postare pe rețelele de socializare, Vasile Bănescu a folosit termeni duri la adresa lui Babasha, numindu-l „parazit” și atacând maneaua ca gen muzical. Bănescu a descris maneaua ca fiind „importată, degradată, puternic etnicizată”.

„Maneaua (turcă, „mani” – importată, degradată, puternic etnicizată, a cărei originalitate supurează exclusiv din torturarea limbii române și din imaginarul grotesc al textierilor) e invitată uneori, în accese de milă ideologică care ratează mereu realitatea, direct din rafinata bătătură a petrecerilor lăutărești pe scene înalte, chiar „culturale”, unde se pliază adecvat – ca o nucă pe un perete – la conținutul evenimentului parazitat. Ceva caracteristic societății care se dă în spectacol și al cărei nivel cultural culminează în idolatrizarea extatică a divertismentului bășcălios, cu „dujmanii” nemilos.Aceeași societate votează dezinvolt, pentru că i se pare cool, strâmbii și impostorii loviți de delir ultranaționalist și antieuropean, adică antinațional. „Patriotism” zgomotos și bine remunerat. Manelizat” – a fost mesajul transmis de reprezentantul BOR.

Cum a reacționat Mara Bănică

Mara Bănică a reacționat dur la declarațiile lui Bănescu, acuzându-l de rasism și cerându-i să își ceară scuze public.

„Stimate domnule Banescu, personal vă admir enorm de cand ați preluat Departamentul de PR al Patriarhiei Romane. Am comunicat prima oară legat de Pomohaci. Atunci v-am descoperit și mi-am zis “în sfarsit, Marele Alb și-a pus un PR profi!”

Domnule Bănescu, țiganii aduc veșmintele pentru sarbatoarea Sfintei Parascheva de la Iași de 3 decenii. Aduc covoare, flori… Tiruri de tot ce e nevoie. Țiganii cred în Dumnezeu la fel cum cred și eu. Țiganii, domnule Bănescu, cântă bine. Ceea ce nu pot spune despre toți preoții dumneavoastră. Aș putea continua așa până mâine. Nu vreau să atac Biserica, o iubesc, îl iubesc pe Dumnezeu mai mult decat pe copiii mei. Vă rog să vă cereți iertare public, să vă spovediți, să vă luați canon sau ce o decide duhovnicul dumneavoastră. Ați rănit un puști. Eu n-auzisem de el, contează asta mai puțin.

Oricât de rasist ați fi, țineți asta între cei 36 de pereți, câți oți fi având acasă. Pentru mine, omul care face PR-ul Bisericii Ortodoxe Romane nu are voie să comită astfel de greșeli. Dacă aveți coloană verticală, demisionați! Scrieți-o elitist, așa, demisia aceea. Biserica nu trebuie să ne dezbine. Să ne instige la ură. Toți suntem copiii lui Dumnezeu”, a transmis Mara Bănică, printr-o postare pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie