Fără îndoială ne amintim de anii copilăriei când ni se spunea că dacă înghițim semințe de pepene roșu o să crească un copac în noi. Cu trecerea anilor, toți am înțeles că nu era posibil, dar reticența față de semințe a rămas. Ce se întâmplă însă cu adevărat în organism dacă le consumăm cu tot cu pepene?
Semințele de pepene roșu sunt unele dintre cele mai bogate în nutrienți. Sunt o sursă bună de proteine, vitamine, omega 3 și omega 6, acizi grași, magneziu, zinc, potasiu și multe altele. Semințele sunt și bogate în calorii, așa că trebuie să aveți grijă la cantitatea consumată. O cană de semințe prăjite de pepene conține 600 de calorii, scrie ndtv.com.
Consumul de semințe de pepene roșu este foarte benefic pentru piele. Previne apariția acneei, netezește pielea, previne uscarea pielii, dar și îmbătrânirea ei. Consumul regulat menține elasticitatea. Aplicați și ulei din aceste semințe pentru a bloca porii și preveni acneea
Proteina, fier, magneziu și cupru sunt cei mai importanți nutrienți pentru păr și se găsesc în semințele de pepene roșu. Aplicate pe păr cu regularitate pot avea multe beneficii asupra lui, mai ales dacă aveți probleme cu căderea sa. În timp ce proteinele ajută la creșterea părului, magneziu previne subțierea și ruperea sa. Cupru face părul mătăsos și vibrant.
Semințele de pepene roșu este în strânsă legătură cu un control mult mai bun al zahărului în sânge și reduce rezistența insulinei în organism. Este un lucru esențial pentru diabetici.
Seminețele sunt bogate în calorii. S-a dovedit că marea majoritate a caloriilor provind din acizi grași sănătoși. O cană de semințe dă metabolismului energia de care are nevoie și îl și hrănește. Atenție să nu mâncați prea multe pentru că vă puteți îngrășa.
Osteoporoza este o condiție a slăbirii oaselor, ceea ce duce la riscul fracturilor. Consumul de semințe de pepene uscate cu regularitate ar putea preveni deteriorarea oaselor. Sunt o sursă importantă de magneziu cu un aport de peste 140% din necesarul zilnic dintr-o simgură ceașcă. Sunt bogate și în potasiu și cupru, nutrienți care contribuie la sănătatea oaselor.