„Lupta” deserturilor românești. Un cuplu de canadieni a descoperit bucătăria locală: „Avem un câștigător. E imposibil să nu îți placă”

Lupta deserturilor românești. Un cuplu de canadieni a descoperit bucătăria locală: Avem un câștigător. E imposibil să nu îți placă
Foto: captura video.

Un cuplu canadian a decis să descopere deserturile din România. Cei doi s-au răsfățat cu bucate alese și au vorbit despre cele mai renumite dulciuri din țară. Turiștii au gustat mai multe feluri și au rămas surprinși de gustul intens al acestora.

Bucătăria locală, descoperită de canadieni

Steve și Ivana s-au dus la un restaurant din Cluj, unde au început cu macaroane cu brânză și stafide.

”Arată ca o lasagna. Mmm, chiar e ca o lasagna, doar că e dulce, are și ceva acru, cred că de la stafide și cred că simt și rom. E foarte bun, îmi place. Arată ciudat, dar e foarte bun. Foarte interesant, aproape că nu are gust de desert, nu e dulce deloc”, spun cei doi și notează macaroanele cu brânză cu 4 stele și jumătate din 5.Mai departe, comandă lapte de pasăre.

”Cred că e primul nostru desert plutitor. Wow, are un gust interesant. E un fel de combinație între bezea și mousse. Are gust de vanilie, poate și puțin rom. Odată ce îl bagi în gură, dispare, nu ai ce să mesteci”, spune Ivana.

”Chestia e că în România, mâncarea e atât de bună încât n-ai nevoie de desert. Ok, e rece, e ușor. Nu e rău, îmi place. Cred că e albuș de ou și lapte condensat”, spune și Steve. Urmează papanașii, despre care spun că este cel mai recomandat desert românesc.

Desertul preferat al canadienilor

”Avem un câștigător. E imposibil să nu îți placă. E o gogoașă prăjită cu gem de coacăze, e dulce, e cald, smântâna e o întorsătură interesantă, foarte românească. 5 stele”, spune Steve.

Cei doi au vrut să încerce și colivă, deoarece le-a fost recomandată de români în secțiunea de comentarii, însă ulterior au aflat că se servește la înmormântări, astfel că nu au avut de unde să cumpere.

Următorul desert testat este savarina și, dacă tot sunt în cofetărie, le face cu ochiul și un ecler.”E atât de însiropată. E foarte bună. E ca o combinație între gogoașă și prăjitură. E de 5 stele”, spun cei doi despre savarină, care devine desertul lor favorit.

”Nu cred că eclerul e românesc, e franțuzesc, însă în România au acest desert în toate cofetăriile. E foarte bun”, spune Ivana despre ecler, citată de ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`