Lisa Marie Presley a descris cum a afectat-o moartea lui Elvis, într-o carte de memorii apărută postum: „Au fost nopți când mă îmbătam, îi ascultam muzica și plângeam”

Lisa Marie Presley a descris cum a afectat-o moartea lui Elvis, într-o carte de memorii apărută postum: „Au fost nopți când mă îmbătam, îi ascultam muzica și plângeam”
sursă foto: Unsplash

Când singurul copil al lui Elvis Presley, Lisa Marie, a murit la vârsta de 54 de ani anul trecut, ea a lăsat cu limbă de moarte o rugăminte: ca fiica Riley Keough să-i termine de scris memoriile bazate pe casetele înregistrate și pe timpul petrecut împreună, notează BBC.

Elvis a fost găsit mort de fiica sa în vârstă de doar 9 ani

„M-a emoționat faptul că le-a împărtășit lumii pentru că era o poveste față de care s-a simțit foarte protectoare”, a declarat marți Keough, actrița de 35 de ani. În memorii, Lisa Marie Presley detaliază efectele pe care le-a avut asupra ei moartea legendarului ei tată – când avea doar nouă ani.

Pentru prima dată, ea a descris cum s-a trezit în ziua în care Elvis a murit, în luna august a anului 1977 și a simțit că ceva nu era în regulă, înainte de a alerga în camera tatălui ei pe care l-a văzut atunci, întins cu fața în jos pe podeaua băii.

Apoi, trupul său a fost expus într-un sicriu deschis la Graceland timp de două zile. După ce mulțimile de oameni au plecat, Lisa Marie Presley se ducea și „îi atingea fața și îl ținea de mână, ca să vorbească cu el”.

„Au fost nopți, ca adult, când mă îmbătam, îi ascultam muzica și plângeam. Durerea încă o simt. E încă acolo”, spunea ea. A fost un eveniment tragic despre care Keough crede că mama ei n-a reușit să treacă niciodată cu adevărat.

Ea a declarat pentru BBC că a fost supărată pe faimosul ei bunic în copilărie pentru că asocia melodiile lui cu faptul că a văzut-o pe mama ei suferind, chiar și la mulți ani după moartea lui.

Deși există și amintiri ale momentelor fericite de la Graceland, tragedia este o temă constantă în carte

Ulterior, moartea fiului Lisei Marie Presley, Ben Keough, care și-a luat viața în iulie 2020, la vârsta de 27 de ani, a dus la o durere atât de intensă, încât trupul său a fost ținut în casa familiei pe gheață uscată timp de două luni, înainte de a fi în sfârșit îngropat.

„Ben a fost dragostea vieții mamei” și ei „împărtășeau o legătură sufletească foarte profundă”, scrie Keough despre fratele ei. Ea a declarat pentru BBC că faptul că a putu să-i păstreze corpul mai mult timp înainte de a fi îngropat a ajutat-o ​​pe mama ei să „își adune gândurile”.

„Cred că este destul de obișnuit, în modul în care gestionăm moartea în lumea occidentală, să trecem peste ea foarte repede și nu există un proces de doliu mai complex”, a spus ea. „Corpul este luat, ușile sunt închise și tu nu mai vezi nimic.”

Starea de sănătate a lui Presley s-a deteriorat după moartea și înmormântarea fiului ei. Keough scrie în carte probabil că mama ei a murit în cele din urmă de inimă rea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:16 - PNL va discuta în ședința de miercuri și despre posibila ieșire de la guvernare, spune Alexandru Muraru: „În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat” (VIDEO)
12:07 - Biden va discuta cu Netanyahu despre atacul Israelului asupra Iranului. Bombardamentele asupra infrastructurii petroliere iraniene au potențial extrem de periculos
12:04 - 800.000 de români vor primi începând de astăzi plicuri privind amnistia fiscală. Poșta Română a început deja să le distribuie
11:58 - Florin Roman, deputat PNL: Cerem PSD și lui Marcel Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune cruce țepelor imobiliare
11:52 - Groapa în care a căzut o mașină nu se afla în curtea unei școli, precizează Primăria Sectorului 6: Incidentul a avut loc pe un teren privat, aflat în proprietatea unei societăți
11:42 - Mihai Tudose cere cercetări după declarațiile PNL despre decizia CCR: Dacă nu se confirmă, cei care au lansat în spațiul public asemenea acuzații doar pentru a-și justifica în avans niște eșecuri trebuie să plătească (VIDEO)
11:38 - 50 Cent spune că a prevăzut scandalul celebrităților de la petrecerile lui Puff Daddy: „A făcut tot ce se spune iar ceilalți i-au fost complici”
11:34 - Kate Middleton, din nou la spital. Prințesa de Wales este monitorizată îndeaproape
11:24 - Tragedie în localitatea Coșteiu din Timiș. Un bătrân a ars de viu în propria locuință
11:18 - Marcel Ciolacu: Extindem programul Creditul Fermierului. Majorăm și bugetul schemei / Anul acesta, până pe 30 septembrie, am alocat agriculturii peste 5 miliarde de euro pentru măsuri de sprijin (VIDEO)