Harvey Weinstein a fost scos din închisoare și transportat la spital pentru o operație de urgență pe inimă

Harvey Weinstein a fost scos din închisoare și transportat la spital pentru o operație de urgență pe inimă
sursă foto: Hepta

Producătorul de film Harvey Weinstein se află în spitalul din New York pentru o intervenție chirurgicală de urgență pe inimă, au declarat avocații săi pentru BBC News.

Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală

Avocații lui Weinstein au spus că a fost dus duminică seara de la închisoarea din Rikers Island la spitalul Bellevue. Nu au oferit detalii suplimentare.

Avocații săi spun că suferea de mai multe afecțiuni de sănătate și se confruntă cu dureri în piept.
Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală în 2020 la New York și condamnat la 23 de ani de închisoare.

Aceste condamnări au fost anulate în aprilie, când un judecător a decis că nu a avut parte de un proces echitabil. El se confruntă cu o posibilă rejudecare a faptelor la sfârșitul acestui an.

Weinstein a fost, de asemenea, condamnat la 16 ani de închisoare într-un proces separat pentru viol din California, împotriva căruia face apel.

Weinstein are diabet și hipertensiune arterială

Weinstein s-a confruntat cu probleme grave de sănătate și a fost internat de mai multe ori la spital în ultimii ani. În iulie, a fost tratat pentru Covid-19 și pneumonie dublă.

În 2020, a fost internat la spital cu dureri în piept. De asemenea, el a fost dus la spitalul Bellevue în același an pentru a deschide o arteră blocată, potrivit CBS.

De asemenea, are diabet și hipertensiune arterială. Peste 100 de persoane au făcut acuzații de viol și abuzuri împotriva lui Weinstein.
Decizia acuzatorilor săi de a se prezenta și condamnarea sa ulterioară la New York, au galvanizat mișcarea #MeToo împotriva abuzului sexual din partea bărbaților puternici.

Weinstein și-a susținut întotdeauna nevinovăția și a susținut că a fost victima unei „înscenări”. El a co-fondat studioul de film Miramax, iar filmele sale au primit peste 300 de nominalizări la Oscar și 81 de statuete.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:22 - Tragedie în Italia. Un bebeluș de 2 ani a murit după ce a căzut în piscină
12:21 - Octavian Berceanu, despre cauzele inundațiilor: Terenuri degradate și neîmpădurite, baraje neterminate și canale lăsate în paragină / Corupția majoră. Controalele Apelor Române, date peste cap de interveții politice (VIDEO)
12:17 - Amenințarea unui general rus: „Lovim ținte militare din România, Polonia și Bulgaria, dacă Ucrainei i se va permite să tragă rachete cu rază lungă”
12:15 - Moarte suspectă într-un hotel din Capitală. O femeie a fost găsită fără suflare în camera de hotel
12:12 - UE plănuiește împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina, după ce Ungaria a blocat împrumutul comun cu SUA
11:56 - Țara din Europa unde salariul mediu este de 6.118 de euro pe lună. Cerințele pe care oamenii trebuie să le îndeplinească pentru a se angaja
11:55 - Nelu Tătaru, detalii despre situația din Vaslui în urma inundațiilor: „Sunt peste 250 de case care au fost afectate”
11:49 - Primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, despre inundațiile din județ: La 150 de l/mp, chiar 280 l/mp în unele zone, e greu de crezut că o formă de amenajare hidrografică le-ar fi putut ține piept (VIDEO)
11:49 - În timp ce Europa Centrală și de Est se luptă cu inundațiile, Portugalia evacuează sate și închide autostrăzi din cauza incendiilor mortale
11:36 - România a obținut în premieră poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Marcel Ciolacu: Portofoliul pentru Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale este unul major, care va administra o cincime din bugetul UE