Grimes, fosta iubită a lui Elon Musk, îndeamnă oamenii să îi folosească vocea în muzica realizată cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Grimes, fosta iubită a lui Elon Musk, îndeamnă oamenii să îi folosească vocea în muzica realizată cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Cântăreața canadiană spune că îi plac ideile care aduc  „moartea drepturilor de autor”, în timp ce industria muzicală încearcă să ghicească implicațiile pieselor generate de Inteligența Artificială.

Ea consideră că ar putea să colaboreze cu Inteligența Artificială în același fel în care o face cu oamenii

Grimes le-a apus muzicienilor să creeze noi melodii cu vocea ei folosind Inteligența Artificială, spunând că va împărți 50% din drepturile de autor pentru orice piesă de succes generată de AI care îi include vocea.

Cântăreața canadiană, al cărei nume real este Claire Boucher, a scris pe Twitter că este „aceeași înțelegere pe care aș face-o cu orice artist cu care colaborez. Simțiți-vă liberi să îmi folosiți vocea fără să vă temeți de penalizări”, a scris ea pe Twitter.

Ea a spus că este interesată să fie un „cobai” și din punctul ei de vedere „este mișto să fuzionezi cu un robot și să ajuți la dispariția drepturilor de autor”.

Voi împărți 50% din drepturile de autor pentru orice melodie generată de AI care are succes și care îmi folosește vocea. Aceeași înțelegere ca și cu orice artist cu care colaborez. Simțiți-vă liberi să-mi folosiți vocea fără penalizare. Nu am nicio etichetă și nu am obligații legale, a scris ea.

Elon Musk și Grimes s-au despărțit după trei ani și au împreună un fiu, numit în mod epic X Æ A-Xii Musk.

Industria muzicală intră în prezent pe un teritoriu fără precedent, în timp ce încearcă să țină pasul cu implicațiile unui val de melodii create prin antrenarea inteligenței artificiale pentru a genera vocile artiștilor.

Săptămâna trecută, Universal Music a reușit să facă o petiție la TikTok, YouTube și Spotify pentru a elimina o piesă intitulată Heart On My Sleeve, care folosea voci AI generate de artiștii Drake și The Weeknd.

A fost doar una dintre mai multe piese lansate recent care au prezentat voci generate de AI iar Drake nu pare să fie la fel de entuziasmat ca Grimes. Rapperul a scris recent: „Aceasta este ultima picătură AI”, pe Instagram, referindu-se la o versiune a piesei Munch a lui Ice Spice care a fost lansată cu un vers fals al acestuia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:12 - Ianis Hagi, înger și demon pentru Rangers la revenirea în prima echipă. A fost decisiv la scurtă vreme după intrarea pe teren, dar ulterior a primit roșu
07:52 - Cod portocaliu de inundații pe râurile din județul Galați: Sunt în pericol, din nou, aceleași localități inundate grav de viituri
07:44 - Ucraina poate produce patru milioane de drone pe an, a anunțat Zelenski. Țara cheltuiește pentru apărare aproximativ aproximativ 40 de miliarde de dolari.
07:32 - Viktor Orban, discurs dur în Italia, împotriva migranților, la adunarea Ligii lui Matteo Salvini: „Nu ne vom ceda ţara”
07:19 - Israelul este în alertă maximă pentru comemorarea din data de 7 octombrie, în timp ce escaladează conflictele din Gaza și Liban
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)