Gérard Depardieu cere amânarea procesului pentru agresiune sexuală. Actorul de 75 de ani se confruntă cu acuzații din partea a 20 de femei

Gérard Depardieu cere amânarea procesului pentru agresiune sexuală. Actorul de 75 de ani se confruntă cu acuzații din partea a 20 de femei
Sursă foto: Hepta

Actorul francez Gérard Depardieu, al cărui proces pentru acuzații de agresiune sexuală urma să înceapă luni la Paris, a cerut o amânare din motive de sănătate, a declarat avocatul său.

Gerard Depardieu și-a motivat cererea spunând că are probleme de sănătate

„Gerard Depardieu este extrem de afectat și, din păcate, medicii lui i-au interzis să fie prezent la audiere, motiv pentru care va cere o amânare”, a declarat Jérémie Assous pentru Franceinfo luni dimineață.

Depardieu ar fi trebuit să se prezinte la o ședință penală la 13.30 (12.30 GMT) pentru începerea procesului său pentru presupusa agresiune sexuală a două femei în timpul unei filmări.

Actorul de 75 de ani se confruntă cu numeroase plângeri suplimentare și un posibil al doilea dosar în instanță, potrivit The Guardian.
Actorul este personajul cel mai cunoscut care se confruntă cu acuzații în versiunea cinematografică franceză a mișcării #MeToo, declanșate în 2017 de acuzațiile aduse producătorului american Harvey Weinstein.

Numele celor două femei care îl acuză pe Depardieu de abuz în timpul unei filmări din 2021 nu au fost făcute publice. Una dintre reclamante, în vârstă de 55 de ani, a raportat în februarie că s-a confruntat cu agresiuni sexuale, hărțuire sexuală și insulte sexiste în timp ce filma filmul Les Volets Verts al regizorului Jean Becker într-o casă privată din Paris.

Reclamantele consideră că Depardieu e protejat de industria filmului

„Mă aştept ca sistemul de justiţie să fie acelaşi pentru toată lumea şi ca domnul Depardieu să nu primească un tratament special doar pentru că este artist”, a declarat avocatul reclamantei, Carine Durrieu-Diebolt, pentru AFP.

Reclamanta a susținut că actorul s-a lăudat că ar putea „să le ofere femeilor un orgasm fără să le atingă”. Reclamanta a susținut că o oră mai târziu a fost „prinsă brutal” de Depardieu în timp ce ieșea de pe platou. Actorul a prins-o și i-a atins apoi talia și stomacul, continuând până la sâni, a spus ea.

Depardieu a făcut „remarci obscene” în timpul incidentului, a spus ea.
Cea de-a doua reclamantă în cauză, o asistentă de regie la același film, invocă și ea violența sexuală. „Când producătorii l-au angajat pe Depardieu să lucreze la un film, știau că angajează un agresor”, a spus ea.

Grinberg a spus că, din experiența sa, Depardieu a „folosit întotdeauna un limbaj sexual”, dar că comportamentul său a devenit „mult, mult mai rău, cu permisiunea industriei de film, care îl plătește pentru asta și îi ascunde infracțiunile”.
Aproximativ 20 de femei l-au acuzat pe Depardieu de diverse infracțiuni sexuale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`