Frații Tate vor să grăbească procesul, judecătorii i-au refuzat

Frații Tate vor să grăbească procesul, judecătorii i-au refuzat
Sursa Foto: Hepta.ro/ Alex Nicodim / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Ancheta procurorilor DIICOT în cazul fraților Andrew și Tristan Tate este încă departe de a se finaliza. Judecătoria Buftea a respins cererea celor doi ca inadmisibilă și i-a obligat pe Andrew și Tristan Tate la plata sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Frații Tate acuză tergiversarea anchetei

Frații Tate au încasat o lovitură din partea judecătorilor, după ce au contestat durata anchetei într-un dosar de la Parchetul Judecătoriei Buftea în care au acuzat două femei care au depus plângeri împotriva lor că au indus în eroare organele judiciare, acestea fiind totodată și victime în dosarul de la DIICOT al celor doi milionari britanici.

Judecătoria Buftea le-a respins cererea ca inadmisibilă și i-a obligat pe Andrew și Tristan Tate la plata sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Gândul redă cele mai importante pasaje.

În cererea înregistrată la Judecătoria Buftea, în 12 aprilie 2023, Andrew și Tristan Tate s-au plâns de durata cercetărilor în dosarul deschis în 2022 de procurorii din Buftea și au solicitat accelerarea procedurii de soluționare a cauzei penale.

În 14 aprilie 2022, a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea plângerea penală a lui Tristan Tate împotriva Emmei G. cetățean american, pentru săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, precum și plângerea penală a lui Andrew Tate împotriva unei alte femei, Aliona, din Republica Moldova, care este victimă în dosarul de la DIICOT în care sunt anchetați cei doi frați, pentru aceeași faptă.

Cele două plângeri au fost reunite prin ordonanță, formând un singur dosar, 2509/P/2022, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. În 22 mai 2022 a fost dispusă, prin ordonanță, începerea urmăririi penale cu privire la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Instanța a considerat însă că cererea fraților Tate este inadmisibilă și au respins-o. Magistratul de la Judecătoria Buftea a motivat respingerea contestației fraților Tate subliniind că „potrivit dispozițiilor art. 488 indice 1, alineatul 3, litera a) din Codul de procedură penală, contestația poate fi formulată după cum urmează: după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale.

Așadar, legiuitorul a instituit un termen regresiv, pentru a da posibilitatea organului judiciar în fața căruia se află cauza să finalizeze instrumentarea cauzei într-un interval de timp stabilit în mod generic a fi exclus criteriilor de nerezonabilitate”.

În aceste condiții, instanța a constatat că, până la judecarea contestației fraților Tate, nu trecuse un an de la începerea urmăririi penale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`