Florin Dumitrescu a renunțat la pâine după ce a aflat ce conține: „Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi”

Florin Dumitrescu a renunțat la pâine după ce a aflat ce conține: „Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi”
Sursa Foto: Facebook/ Chef Florin Dumitrescu

Faimosul chef Florin Dumitrescu a dezvăluit recent că a eliminat pâinea din dieta sa, motivând decizia prin informații șocante despre ingredientele folosite în producția de pâine comercială.

Acesta preferă acum lipiile, afirmând că sunt realizate doar din apă și făină, relatează Unica.ro.

Adevărul despre pâinea de comerț

În cadrul unui podcast moderat de George Buhnici, Florin Dumitrescu a explicat că a aflat despre ingredientele folosite în brutării pentru a face pâinea să crească și să fie pufosă.

Acesta a relatat povestea unui coleg de breaslă care a avut o experiență neplăcută cu afânătorul, un ingredient lichid folosit în brutării.

„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton.  Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri.

Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat Dumitrescu, în cadrul podcastului.

„Nu luați niciodată ce vă recomandă ospătarul”

Chef Dumitrescu îndeamnă oamenii să fie atenți la alegerea preparatelor și să nu se bazeze neapărat pe recomandările ospătarilor, susținând că aceștia pot încerca să scape rapid de produsele aproape expirate.

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu luați niciodată ce vă recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest “Astăzi vă recomand… coastele de porc!”. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi?

Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină” – a explicat Florin Dumitrescu, acum câteva luni.

Chef-ul a mai dezvăluit că evită să comande ciorbe în restaurante, menționând problema folosirii vegetei în locul legumelor proaspete sau congelate. Avertismentul său se referă la practicile discutabile din bucătării, unde unii bucătari folosesc astfel de aditivi.

„Eu îi întrebam „aveți vegeta în farfurie?”. Și ospătarii spuneau că nu, cum să facă așa ceva?! Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație.

Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”– a adăugat Florin Dumitrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`