Mulți români se gândesc de pe acum la vacanța de vară, dornici de soare, mâncare bună și relaxare, planificându-și destinațiile în funcție de buget și de locurile pe care doresc să le viziteze.
Ca o sugestie pentru cei nehotărâți, dar amatori să trăiască o aventură în care peisajele pitorești se succed neîntrerupt, în care pot întâlni cascade impunătoare, păduri dese și răcoroase și pajiști alpine, atunci Valea Cernei (DN 67) e alegerea cea mai potrivită.
În lungime de 106 km, ce pot fi parcurși în aproximativ două ore în condiții ideale de trafic, DN 67 – Valea Cernei oferă o incursiune într-o zonă mirifică a României.
Pornind din Târgu-Jiu și străbătând locuri precum Tismana, Baia de Aramă și ajungând până la Băile Herculane, itinerarul rutier promite o experiență memorabilă.
Târgu-Jiu, punctul de plecare. Reședința de județ a Gorjului, Târgu-Jiu oferă turistului ocazia să descopere creațiile artistice ale marelui sculptor Constantin Brâncuși. Ansamblul monumental „Calea Eroilor” este compus din „Masa Tăcerii,” „Poarta Sărutului” și „Coloana Infinitului.”
Tismana. Drumul continuă spre Tismana, unde Mânăstirea Tismana, una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară, își așteaptă vizitatorii cu o atmosferă liniștită, încărcată de istorie.
Baia de Aramă. Mai departe călătoria îl poartă pe drumeț spre Baia de Aramă, unde va fi întâmpinat de peisaje fermecătoare, dar și de Biserica Sfântul Nicolae, o capodoperă arhitecturală.
Băile Herculane. Destinația finală a traseului, Băile Herculane, este celebră pentru apele sale termale și pentru atmosfera cu care atrăgea mari personalități ale secolului XIX.
Este important de reținut că starea drumului nu este întotdeauna optimă în întregimea sa, motiv pentru care, pentru a aborda cu succes acest traseu rutier, se recomandă călătoria la bordul unui SUV de clasă mare. Aceste vehicule sunt echipate pentru a face față condițiilor dificile ale drumurilor de munte și asigură o călătorie mai sigură și mai confortabilă.
Explorarea Valea Cernei prin acest traseu nu este doar o călătorie banală, o înșiruie, kilometru după kilometru, ci o experiență ce îmbină frumusețea naturală cu posibilitatea de a descoperi locuri încărcate de istorie.