Drama teribilă prin care a trecut actrița Florina Cercel. „Mi-a fost frică să mai urc pe scenă”

Drama teribilă prin care a trecut actrița Florina Cercel. „Mi-a fost frică să mai urc pe scenă”
Foto simbol: Pixabay

Drama teribilă prin care a trecut actrița Florina Cercel. Destinul celei supranumite „Sophia Loren a României” i-a rezervat partea sa de tristețe și amărăciune. O tragedie teribilă avea s-o marcheze pe viață pe artista care ar fi împlinit 81 de ani pe 28 ianuarie.

Drama teribilă prin care a trecut actrița Florina Cercel. Iubita artistă ar fi împlinit 81 de ani, pe 28 ianuarie, dar un cancer a răpus-o în iulie 2019. Destinul celei supranumite „Sophia Loren a României” i-a rezervat partea sa de lacrimi și amar, actrița trecând printr-o tragedie care a marcat-o pe viață.

Florina Cercel a fost considerată o adevărată „Sophia Loren a României”. Doar cine nu a văzut-o în tinerețe ori în anii primei maturități ar putea considera comparația nepotrivită.

Actrița s-a născut la 28 ianuarie 1943, la Piatra Neamţ, tatăl său fiind prim-trompetist în fanfara unui regiment din Armata Regală.

De mică, ea a mers la concertele Filarmonicii, iar duminica era nelipsită de la slujbele de la biserică. Familia s-a mutat la Râmnicu Sărat, datorită obligaţiilor militare ale capului familiei.

Când Florina a ajuns în clasa a treia, tatăl ei a fost arestat, pe motive politice, fiind exclus din Armată şi trimis să-şi execute pedeapsa, de patru ani, la Canal.

Motivul a fost pueril, dar și înspăimântător, totodată, tocmai prin gravitatea pedepsei în raport cu „culpa”.

Drama teribilă prin care a trecut actrița Florina Cercel, pe newsweek.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`