Dragoș Bucur nu vrea să-și vadă copiii la studii în străinătate: „România are multe valori și repere importante, oricât de duse în derizoriu sunt aceste idei”
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru își cresc cei trei copii, pe Sofia, Cadri și Roxana, în sistem homeschooling și nu vor ca aceștia să aleagă să studieze în străinătate. „Cred că România are multe valori și repere importante”, a spus Dragoș Bucur, pentru VIVA!. Totuși, dacă aceștia vor dori să meargă la facultate în afara țării, părinții lor nu se vor opune.
Dragoș Bucur: Nu ne dorim să plece din țară copiii noștri
„Copiii noștri sunt încă în căutări, cum de fapt rămânem toți până la final. Mi-aș dori pentru ei să gândească singuri, îi încurajez să citească cât mai mult, să nu ia de bun tot ce li se servește propagandistic și să țină cont de valorile pe care noi le avem în familie”, a spus Dragoș Bucur, pentru VIVA!.
Întrebat dacă i-ar plăcea să-și vadă copiii studiind în străinătate, acesta a răspuns: „Nu ne dorim să plece din țară copiii noștri, cred că e puțin greșit să îi crești pentru a pleca de lângă tine, dar asta nu înseamnă că dacă vor dori să facă asta, noi ne vom opune. Sunt dedicat valorilor și identităților noastre naționale, cred că România are multe valori și repere importante, oricât de duse în derizoriu sunt aceste idei”.
Dragoș Bucur: Mutarea la țară e cea mai mare realizare din ultimii ani
Întrebat care a fost cea mai mare bucurie trăită și evenimentul care l-a încercat cel mai mult anul acesta, Dragoș Bucur a răspuns: „Mutarea la țară și faptul că suntem mai aproape de natură este cea mai mare realizare din ultimii ani. Nu spun că să trăiești la curte, să ai animale și să lucrezi pământul este o joacă și că e ușor, dar aduce niște satisfacții greu de explicat, atât psihice cât și fizice. I-aș încuraja pe oameni să mai iasă din orașe, să umble desculți și să stea lângă animale și în soare, vor fi suprinși de efectul acestor acțiuni”.
Cât despre sărbătorile ce vin, Bucur a afirmat: „Cred că important este să subliniez că sărbătorile acestea înseamnă mult mai mult decât o perioadă de cumpărături și veselie, sensul acestora a fost complet deturnat. Oamenii însă știu ce reprezintă aceste sărbători, mai ales în mediul rural, unde tradițiile se schimbă puțin mai lent și asta sărbătoresc: nașterea lui Iisus. Pe scurt, eu și familia asta sărbătorim în această perioadă, un moment de răscruce pentru umanitate”.