Dragoș Bucur, despre lupta împotriva bolii cu care a fost diagnosticat. La ce aliment a fost nevoit să renunțe

Dragoș Bucur, despre lupta împotriva bolii cu care a fost diagnosticat. La ce aliment a fost nevoit să renunțe

Dragoș Bucur, celebrul actor și jurat al emisiunii „Românii au talent”, a fost diagnosticat cu diabet, în urmă cu 25 de ani. În timp, acesta a trebuit să învețe cum să-și adapteze stilul de viață pentru a ține boala sub control. Recent, actorul a vorbit despre afecțiunea de care suferă și ce schimbări a făcut.

După ce a slăbit, și s-a confruntat cu o nevoie permanentă de a bea apă și de a urina, Dragoș Bucur a decis să meargă la medic pentru a afla care era cauza. Astfel, actorul a aflat că suferă de diabet și a fost nevoit să învețe cum să gestioneze afecțiunea.

Dragoș Bucur, despre noul stil de viață

Dragoș Bucur a adoptat un stil de viață sănătos, eliminând cu ceva timp în urmă, dulciurile din alimentația sa. Chiar dacă mai există mici excepții, acesta a mărturisit că înlocuiește preparatele dulci cu fructele.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an-doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoie de dulciuri apelez la un smoothie sau fructe, ori smochine, cam așa ceva, dar mai mănânc și dulciuri”, a declarat Dragoș Bucur, potrivit Cancan.

De asemenea, Dragoș Bucur este nevoit să ducă un stil de viață sănătos și să urmeze o dietă echilibrată. Pentru el este foarte important să consume glucide, pentru a-și ține glicemia sub control. Actorul este dependent de insulină.

„În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu… o felie de pâine are zece hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru zece hidrați este de două unități de insulină.

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori două unități de insulină înseamnă patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine, îmi fac patru unități de insulină.

Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați”, a mai mărturisit Dragoș Bucur.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:37 - Marcel Ciolacu intervine în scandalul privind planșeul Unirii: Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul, ci prin instituțiile statului. Aici nu este vorba de cine strigă mai tare
21:27 - Rareș Hopincă, despre scandalul privind planșeul Unirii: Primarul General nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată. Dispoziția e ridicolă în sinea ei (VIDEO)
21:07 - Prefectul Capitalei atacă în instanță dispoziția lui Nicușor Dan de desființare a șantierului
21:03 - Alina Gorghiu: Anul trecut am adus aproape 900 de fugari în România, iar anul acesta, până la finalul lunii septembrie, am reușit să aducem aproape 620 de fugari (VIDEO)
21:02 - Plimbările cu mașina funerară au devenit virale pe rețelele de socializare. Cum răspund autoritățile
20:51 - Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Cam toată lumea știe care va fi finala pentru președinție”
20:33 - Animalul care trăiește exclusiv în România. Aparține unei specii preistorice și este considerat „fosilă vie”