Despre ce este vorba în serialul Squid Game, de pe Netflix, ajuns un fenomen global, dar considerat foarte periculos
Lansat pe 17 septembrie 2021, Squid Game (Jocul Calamarului), a ajuns numărul 1 în peste 90 de țări. Seria TV e un fel de „Jocurile foamei”.
Scris încă din 2009, serialul Squid Game a fost refuzat de toate studiourile de film. O posibilă explicație ar fi că e prea violent.
Squid Game este o poveste care îmbină presiunea datoriei și amenințarea morții, ceea ce îi face pe eroi să accepte o provocare: joci și ai șansa să câștigi o sumă impresionantă de bani, dar poți oricând muri încercând, potrivit protv.ro.
Succesul seriei poate fi explicat din prisma faptului că este actual și vobește de inechitățile sociale care îi împing uneori pe oameni spre gesturi disperate.
O altă explicație a interesului este aceea că spectatorii rezonează cu eroii care sunt manevrați de o corporație care acționează în umbră cu scopul de a se distra. Totodată, un director al companiei preconizează că va fi cel mai popular show de pe Netflix de până acum.
Filmul, spre deosebire de Jocurile foamei are o puternică componentă umană și socială realistă, concretă. Are fapte reale din viața oamenilor de rând.
Serialul prezintă cum sute de oameni care reprezintă cele mai marginalizate comunităţi ale Coreei de Sud concurează în jocuri pentru copii, precum „Tug of War”, în speranţa de a câştiga premiul de aproximativ 38 de milioane de dolari.
Printre cele mai iubite producţii cinematografice recente ale ţării se numără „Parasite” şi „Minari”.