Cum să păstrezi varza din butoi crocantă și aromată toată iarna / Ingredientul secret al gospodinelor adevărate

Publicat: 22 08. 2023, 10:41

Poate că mulți dintre noi putem fi tentați să credem că procesul de murare al verzei nu este tocmai dificil, așa că nu îi vom da atenția cuvenită. Cu toate acestea, cele mai iscusite gospodine știu cât de specifice sunt cerințele fiecărui produs murat.

Din fericire, pentru ca varza murată să rămână crocantă și aromată toată iarna, există un ingredient banal care poate fi folosit și se găsește în orice bucătărie.

Varza murată: trucul secret al gospodinelor

Pentru ca varza murată să își păstreze gustul aromat toată iarna, trebuie să folosiți la murat ingrediente precum mărar aromat, cimbru, dar și ardei iuți, iar pentru o un gust și mai puternic, puteți adăuga și câteva felii de gutui în butoiul cu varză.

Însă, atunci când vine vorba despre trucul perfect pentru ca varza murată să fie crocantă și gustoasă, există un ingredient pe care doar foarte puține gospodine știu cum să îl folosească eficient – mierea. Este vorba despre adăugarea a aproximativ 7, sau 8, linguri de miere de albine, proaspătă, în butoiul cu varză murată, scrie Click.ro.

Acest ingredient banal va ajuta varza să rămână crocantă, fără a fi totuși prea tare. După cum poate deja știți, varza se va mura în aproximativ 6-7 săptămâni, iar ocazional, de câteva ori pe săptămână, ea trebuie vânturată.