Cum poate exista un Crăciun perfect fără ea? Rețetă Salată de Boeuf pregătită de Chef Cătălin Scărlătescu
Salata de boeuf sau salata boeuf este, cel mai probabil, mâncarea ce în nici într-un caz nu poate lipsi de pe mesele românilor în seara de Crăciun. Toată lumea încearcă să afle rețeta perfectă pentru salata de boeuf, dar cu foarte mult noroc, Chef Cătălin Scărlătescu a prezentat o rețeță specială în care a adăugat un ingredient secret pe lângă ce se află în rețeta clasică.
Ingrediente:
Pentru supa de vită, vom avea nevoie de mai multe ingrediente speciale. Chiar și așa, bucătarii trebuie să țină minte că această cantitate pe care noi o prezentăm este bazată pe o porție mare, special pregătită pentru o familie numeroasă. În funcție de nevoi și de musafiri, bucătărașii își vor adapta cantitatea de necesară.
- 800 g carne de vită cu os pentru supe/ciorbe. Cantitatea de carne să fie de aprox. 500 g carne, restul os.
- 3 L apă rece
- 2 lingurțe sare
- 500 g zarzavat : morcovi, rădăcină de patrunjel, păstârnac și o țelină mică
- o ceapa mare. De preferat, de la producătorii locali
- 1 lingura de boabe de piper negru
Ingrediente adiționale
- 150 g castraveti murati (cam 3-4 bucăți, în funcție de dimensiuni) – se pot foloși și cei din borcan
- 150 g mazăre verde din conservă
- 250 g cartofi fierți în coajă
- Maioneză din 3 galbenusuri, 3 lingurite de mustar si 150 ml ulei.
Decorul este opțional, dar se pot folosi următoarele ingrediente pentru decor:
- gogoșari murați
- castraveți murați
- măsline rondele
- 2-3 ouă fierte
- patrunjel verde
- maioneză
Mod de preparare
Carnea de vită se pune la fiert, iar după ce aceasta a fiert se scoate și se lasă la răcit.
În oala pentru fierbere se pun apoi legumele întregi. După ce au fiert și ele, se scot, se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe. Pe cât posibil, trebuie să avem grijă ca legumele să fie tăiate cam la aceeași dimensiune.
Maioneza se pregătește din două ouă și se ține la frigider până când terminăm restul pașilor.
Citește și: Sorin Bontea a dezvăluit rețeta celui mai delicios desert de iarnă
Mai apoi, tăiem carnea cubulețe, cam la aceeași dimensiune cu legumele.
Secretul lui Cătălin Scărlătescu este că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza și murăturile.
După ce am făcut toți acești pași, ingredientele se amestecă și se pun pe un platou. Acesta poate fi decorat după preferințe.