Cum faci acasă cea mai bună piftie. Rețeta perfectă a lui Cătălin Scărlătescu pentru sărbători

Cum faci acasă cea mai bună piftie. Rețeta perfectă a lui Cătălin Scărlătescu pentru sărbători
Sursa Foto: Facebook/ Chef Catalin Scarlatescu

Tradiționala piftie sau răcitură de porc este nelipsită de pe masa de sărbători a românilor. Chiar dacă rețeta nu este una grea, dar categoric este una meticuloasă, gospodinele au nevoie de răbdare.

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari de la noi din țară, a dezvăluit cum prepară el, în fiecare an, piftia de porc.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cea mai bună piftie

Se pare că rețeta fostului jurat de la „Chefi la cuțite” ascunde o serie de secrete, care le vor ajuta pe gospodine să pregătească corect răcitura și mai ales aceasta să se lege din prima.

Ingredientele folosite de acesta sunt: 500 grame pulpă de porc, 500 grame picioare de porc, 1 kilogram de carne de porc, 2 urechi de porc, 2 morcovi mari, o rădăcină de păstârnac, o ceapă, sare, piper boabe și 1-2 căpățâni de usturoi pisat, notează fanatik.ro.

Pentru început carnea trebuie pârlită și curățată, după care aceasta se pune la fiert și se spumează ori de câte ori este nevoie.

Mai apoi se adaugă zarzavatul spălat, curățat și tăiat, iar după ce fierbe se adaugă sarea și piperul. Conform bucătarului, carnea este fiartă bine în momentul în care ea se desprinde ușor de pe oase. În continuare, carnea se dezosează, se taie și se pune în castroane.

Persoanele care doresc pot pune peste și morcovul, tocmai pentru a oferi un plus de savoare și culoare. La final, usturoiul curățat și pisat se amestecă cu 100 ml de supă și se toarnă peste carne. Până va fi servită, piftia se păstrează la frigider.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)