Florin Dumitrescu, cunoscut jurat la „Chefi la Cuțite” în România, a avut o ascensiune impresionantă în cariera sa culinară și a câștigat rapid admiratia publicului. Cu toate acestea, el a împărtășit cum a început pasiunea sa pentru bucătărie și a vorbit despre primii bani câștigați în acest domeniu.
Născut pe 1 august 1987 în București, Florin Dumitrescu și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie încă de la o vârstă fragedă. La doar 14 ani, a realizat că iubește arta culinară. Cu sprijinul tatălui său, a reușit să se angajeze ca ajutor de bucătar la un restaurant din București, iar în doar câțiva ani a atins o remarcabilă performanță în domeniu, scrie Playtech.ro.
„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei, iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaș pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui”, spunea celebrul Chef.
În anul 2007, a hotărât să se îndrepte către Italia pentru a se dedica în profunzime artei gastronomiei. A absorbit toate cunoștințele posibile despre bucătărie, iar într-un moment dat, gătea 800 de porții de paste în fiecare zi.
View this post on Instagram
„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, povestea Dumitrescu.
După ani de învățat intens de la chef bucătari renumiți, s-a întors în București. A lucrat într-un restaurant celebru și în 2012 a devenit jurat la MasterChef, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Succesul i-a urmat și în 2016, când au migrat la Antena 1 pentru emisiunea „Chefi la Cuțite”.