Constantin Enceanu împărtășește emoțiile profunde trăite în timpul festivalului organizat în memoria regretatului Petrică Mîțu Stoian: „E dureros să cânți pentru un prieten de suflet care nu mai e”

Constantin Enceanu împărtășește emoțiile profunde trăite în timpul festivalului organizat în memoria regretatului Petrică Mîțu Stoian: „E dureros să cânți pentru un prieten de suflet care nu mai e”
Foto: Facebook/Constantin Enceanu

Petrică Mîțu Stoian, talentatul artist român, ne-a părăsit în mod neașteptat în anul 2021, după ce a căutat ajutorul unei clinici pentru a urma o terapie hiperbară post-COVID-19. Chiar și după trecerea a peste doi ani de la plecarea sa, prietenul său cel mai apropiat, Constantin Enceanu, continuă să simtă lipsa lui și îi amintește de fiecare dată când are ocazia.

Omagiu emoționant adus lui Petrică Mîțu Stoian de către Constantin Enceanu la Festivalul Național de Folclor

Recent, interpretul de muzică populară a fost prezent la un festival special organizat în memoria regretatului Petrică Mîțu Stoian. În timpul evenimentului, acesta a experimentat o senzație neobișnuită.

Constantin Enceanu cânta piesa Petre al nostru nu mai cântă” dedicată regretatului său prieten Petrică Mîțu Stoian, pe scena Festivalului Național de Folclor. În timpul interpretării, a simțit prezența spiritului lui Petrică și a fost copleșit de emoții. Enceanu a mărturisit că îi este greu să cânte despre prietenul său și că îi aduce un omagiu la fiecare concert.

„A venit foarte multă lume la eveniment, a fost sala plină. Am simțit, în timp ce cântam piesa, pe care i-am dedicat-o, că spiritul lui Petrică e printre noi. A fost foarte emoționant, mi-au dat lacrimile. Piesa pe care i-am dedicat-o are și videoclip, a adunat vreo 3 milioane de vizualizări, pe Internet. E dureros să cânți pentru un prieten de suflet care nu mai e, cu care ai împărțit atâția ani de turnee. Îți rupe din suflet, sunt spectacole mari, unde amândoi eram nelipsiți, eram împreună. Eu îl pomenesc mereu, pe unde merg. Iar la spectacolele în aer liber interpretez mereu piesa pe care i-am dedicat-o, măcar o strofă”, a declarat Constantin Enceanu pentru Impact.ro.

Petrică Mîțu Stoian a ales o clinică locală în locul tratamentului în străinătate

Constantin Enceanu a vorbit cu regretatul său prieten, Petrică Mîțu Stoian, cu o zi înainte ca acesta să moară. În dialogul telefonic, Petrică i-a povestit lui Enceanu că intenționează să meargă la o clinică pentru un tratament cu oxigen. Enceanu i-a sfătuit să nu apeleze la acea clinică și să plece în străinătate, dar Petrică nu l-a ascultat.

„Petrică mi-a zis așa: ”Am ajuns la Craiova, merg să mă odihnesc, pentru că mâine dimineață plec la Reșita, pentru tratament”. L-a tras ața, firul vieții, spre moarte, și cât am stăruit să nu meargă la acea clinică: ”Măi, dar tu ai bani, du-te la o clinică din Germania!”. El însă o ținea pe a lui: ”Nu, frățioare, mă duc, vreau să mă și odihnesc!”, a mai povestit interpretul de muzică populară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:45 - Diana Șoșoacă: L-au vrut pe Simion pe post de Dăncilă cu Iohannis (VIDEO)
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)