Cine este soția lui Alexandru Lukașenko și de ce nimeni nu a văzut-o

Cine este soția lui Alexandru Lukașenko și de ce nimeni nu a văzut-o
Foto: captura video.

Viața personală a președintelui Belarusului, Alexander Lukașenko, precum și a principalului său aliat Vladimir Putin, este învăluită într-un mare mister.

Galina Jelnerovici, prima dragoste a liderului de la Minsk

Liderul Belarusului a fost căsătorit o singură dată, iar pe aleasa președintelui o cheamă Galina Jelnerovici. Cei doi nu mai sunt împreună. Se pare că relația celor doi a fost afectată de infidelitatea lui Lukașenko.

Ex-partenera politicianului se ascunde de lumina reflectoarelor și nu oferă detalii despre viața personală.

Cum s-a cunoscut cuplul prezidențial

Galina Jelnerovici s-a născut în 1955 și vine dintr-o familie simplă din Belarus. Aceasta l-a cunoscut pe viitorul politician și prieten al dictatorului rus la școală, în satul Ryzhkovici.

Împreună au intrat la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din Moghilev, iar după absolvirea acestuia în 1975, tânărul Lukașenko a cerut-o în căsătorie pe Galina, pe malul Niprului, în timpul unei întâlniri. Cei doi au crescut  doi fii – Victor și Dmitrii.

Deși divorțul nu a fost niciodată oficial oficial, cuplul nu a locuit împreună de foarte mulți ani. Pe când copiii erau mici, Galina lucra într-o grădiniță, din ianuarie 1998 a condus departamentul Comitetului Executiv Regional Moghilev pentru îmbunătățirea populației. Nu se știe ce face acum.

Oficial, ea nu a apărut aproape niciodată cu soțul ei, pentru toți anii de președinție a lui Lukașenko. Galina  l-a însoțit o singură dată într-o călătorie în străinătate, și anume  în Israel în 1994.

Prima Doamnă a Belarusului trăiește în sat și mulge vaca

Sunt zvonuri  că soția președintelui belarus locuiește într-o casă în Ryzhkovici, cu un gard înalt, care a apărut după ce ziarele au publicat o fotografie în care Galina mulge o vacă, se presupune că acest lucru l-a înfuriat foarte mult pe soțul ei, notează tcn.

În timpul alegerilor din 2020, presa belorusă a scris că Galina este încă trecută ca soție a dictatorului.  Comisia electorală din Belarus a citat datele declarației sale ca „soție a unui candidat la președinție”.

De ce s-a încheiat această căsătorie este, de asemenea, un mister. Ori Galina nu a vrut să-și piardă viața liniștită în sat și să se mute la Minsk cu soțul ei după ce acesta a intrat în politică, ori infidelitatea constantă a lui Lukașenko a devenit motivul.

Acum, odiosul politician este adesea văzut în public cu fete tinere. Mai mult, în 2004, s-a născut cel de-al treilea fiu al lui Lukașenko, Nikolai, nu se știe cine este mama tânărului de 17 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`