Cine ar fi crezut? Acesta este, de fapt, felul de mâncare preferat al lui Sorin Bontea: “Nu mă așteptam”

Cine ar fi crezut? Acesta este, de fapt, felul de mâncare preferat al lui Sorin Bontea: “Nu mă așteptam”
Sursa foto: Instagram /@chef.sorinbontea.official

Sorin Bontea este unul dintre cei mai celebri și mai îndrăgiți chefi bucătari din România.

Care e felul de mâncare preferat al lui Sorin Bontea

Cu toate că știe să gătească atât de multe feluri de mâncare, care mai de care mai sofisticată, iată că Bontea preferă, de fapt, un fel de mâncare tradițional românesc.

Nicolas Enache, cunoscut în mediul online drept Nicolas Aesthetics, este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut din domeniul nutriției. Curios să vadă care e felul preferat de mâncare al lui Sorin Bontea, a mers pe platoul de filmare MasterChef, de la PRO TV, ca să-l întrebe direct, potrivit Click.

Chef Bontea a dezvăluit că adoră să mânânce ciorbă de cocoș!

Astfel că, Nicolas Aesthetics nu a mai stat pe gânduri și a fugit în bucătărie. A încercat să-l surprindă pe bucătar chiarcu ciorba sa preferată.

„Bună ziua, Chef! Am și eu o întrebare: care este mâncarea dvs. preferată?”, a întrebat Nicolas Enache.

„Ciorba de cocoș acrită cu zeamă de varză și turte de pâine”, a răspuns Bontea.

„Nu mă așteptam s-o faci nici atât de bună”

Tânărul a mers în bucătărie și s-a apucat de treabă. A gătit o ciorbă de cocoș, doar, doar să-l impresioneze pe celebrul chef bucătar.

„E un pic cam groasă, roșii cam multicele. Pot să spun așa, concluzia: felicitări și bravo! Nota 7,9 / 10, dar să știi că pentru tăiței mai mult. Nu mă așteptam s-o faci nici atât de bună. Am zis că cine știe, vii cu vreo apă murdară”, a precizat Bontea, după ce a gustat ciorba de cocoș făcută de celebrul tiktoker.

De unde a moștenit pasiunea pentru gătit Sorin Bontea

Pasiunea pentru acest domeniu i-a fost insuflată chiar de către mama lui, care a lucrat ca bucătăreasă la o grădiniță. Pe când avea doar 16 ani, Sorin Bontea a pășit pentru prima dată într-o bucătărie profesionistă și s-a concentrat numai pe pasiunea lui, lăsând celelalte lucruri în plan secund, potrivit Cancan.

Celebrul chef de la Masterchef a început cu munca de jos și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a avansa în meserie.

La 16 ani s-a angajat într-un restaurant din centrul Capitalei, unde avea sarcina de a curăța legumele pentru preparatele culinare. Așa a reușit „să fure meserie”, ulterior s-a angajat pe un vas de croazieră. A lucrat timp de 10 ani pe vase, vreme în care s-a perfecționat și a devenit un bucătar de succes.

Sorin Bontea nu prea a mai avut timp pentru studii, muncind de la o vârstă fragedă. Astfel, că a luat decizia de a se înscrie la un liceu cu program seral, iar după ce l-a absolvit, călătoria lui în sistemul de învățământ s-a sfârșit. Sorin Bontea a încercat să suplinească absența de la școală prin lectură.

 „Am citit câteva cărți la viața mea. Mi-au plăcut mult romanele Agathei Christie, dar nu m-am oprit doar la literatură polițistă. În principiu, am citit cam tot ce trebuia să citească un copil și un tânăr până în adolescență”, a mărturisit Sorin Bontea, în cadrul podcast-ului realizat de Mihai Morar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`