Care este numele real al lui Cheloo

Cheloo, juratul de la „iUmor”, este unul dintre cei mai controversați artiști de hip-hop din România, fiind deopotrivă iubit de fani și blamat pentru problemele sale cu legea.

Pe numele său real Cătălin Ştefan Ion, artistul a fondat prima trupă de hip-hop din România, Paraziții, în anul 1994.

Copilărie boemă

Copilăria cântărețului nu a fost una ieşită din comun, ci una cu bune și cu rele.

Când era copil, Cheloo era „gras, dinţos, ochelarist şi cu freza într-o parte”, după cum el însuși a declarat, într-un interviu pentru OK! Magazine.

Singurul lucru care l-a marcat a fost când tatăl său a rămas fără serviciu, iar mama sa a fost nevoită să iasă la pensie.

A fost pasionat de mic de lumea artistică, trăgând muzică „cu magnetofonul, de la bulgari de pe tv”.

„Între 1991 şi 1993 eram total fascinat de faptul că puteam să-mi cumpăr muzică de la taraba din Piaţa Universităţii şi Romană şi CD-uri originale din Piaţa Victoriei”, povestește artistul pentru sursa citată.

Când a pornit primul proiect muzical, membrii trupei își spuneau Teni-e, Bip şi Dj Yes, schimbându-și ulterior numele în Cheloo, Ombladon și FreakaDaDisk, odată cu proiectul „Paraziții”.

Sacrificii la început de carieră

Pentru a începe o o carieră în muzică, toți cei trei artiști și-au vândut blugii.

„Ne-am vândut blugii şi cu banii am făcut prima piesă pe 13 septembrie 1994,Înjur, trasă pe o casetă audio reînregistrată şi cu o copertă făcută cu colaje din ziare. Reacţia a fost pe măsura materialului: slăbuţă”, își amintește colegul Deliei și al lui Bendeac, de la Antena 1.

Deși piedicile la începutul carierei au fost mari, dorinţa de a avea un cuvânt împotriva sistemului a fost mult mai mare, iar succesul nu a întârziat să apară.

„Din când în când ne mai ajutau au noştri cu bani. Au fost multe sacrificii. Doar că noi voiam cu orice preţ să reuşim”, s-a mai confesat artistul despre acele vremuri tulburi.

Primul concert oficial al trupei Paraziții a fost la Balul Bobocilor al Universității Spiru Haret, iar primii bani adunați de pe urma muncii lor a fost în aprilie 1995, la evenimentul Rap Attack. Apoi, trupa a ajuns să cânte în deschiderea concertului 50 Cent de la București.

Pe lângă proiectele alături de trupa Paraziții, Cheloo a scos mai multe albume solo, în care s-a exprimat liber.

Cheloo nu se simte deloc ca un fan al mişcării hip-hop

„Mie nici nu-mi pasă de culturahip-hop. Eu doar cânt. Eu nu sunt negru, nu suport să dansez, nu practic graffiti şi am peste 30 de ani. Sincer, nu cred în cultura hip-hop. Paradoxul este că nici nu mai ascult rap de vreo 3 ani, de când am început să lucrez laSlalom printre cretini„, s-a confesat artistul, care a mia precizat că el nu se inspiră din viaţa de cartier, ci analizează doar limitele omului, din perspectiva sa.

Cheloo mai recunoaşte că piesele sale, pline de mesaje acide, au venit dintr-o dorinţă de a fi anti-sistem, mai mult decât din dorinţa de a face parte din mişcarea hip-hop.

„Piesele noastre sunt inspirate din viaţa de zi cu zi, iniţial din viaţa de cartier, apoi a venit campania anti-playback, anti-cenzură, mesajele politice, etc. Totodată, unele expresii din piesele noastre au intrat pentru totdeauna în limbajul străzii. Totuşi, nu ne identificăm cu mişcare rap din exterior”, susține Cheloo.

Impuls de sinceritate

Artistul și-a deschis sufletul în fața fanilor, spunând nu a devenit scriitor tocmai din cauza instabilităţii sale psihice. Deși întotdeauna şi-a ajutat părinţii şi a fost aproape de ei, în ceea ce privește persoanele străine, artistul spune că nu prea suportă oamenii.

Deși recunoaşte toate lucrurile pe care l-a făcut în trecut, mai ales problemele cu legea (pe 30 martie, a fost ridicat de mascaţi sub acuzaţia de trafic de droguri), Cheloo nu regretă nimic. Mai mult, spune despre sine că nu suportă obrăznicia şi nici minciunile gratuite şi tot ceea ce îl supără pe lume, exprimă prin muzică.

Cheloo a fost căsătorit timp de 6 ani cu Daniela Niculescu, cu care are un băiat, Ştefan, acum în vârstă de 12 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`