Chef Orlando Zaharia: „La mine este și o poveste din asta tragico-comică…”. Cum și-a început cariera

Chef Orlando Zaharia: „La mine este și o poveste din asta tragico-comică…”. Cum și-a început cariera
Sursa foto: Antena 1

Chef Orlando Zaharia, unul dintre jurații emisiunii culinare „Chefi la cuțite”, a dezvăluit cum și-a început cariera și prin ce provocări a fost nevoit să treacă, scrie Click.

O carieră plină de provocări

„Este mai teribilă (n. red. decât armata)! La mine este și o poveste din asta tragico-comică… cum am plecat eu pe vasul de croazieră. Nu știam engleză deloc. Mă învățaseră câțiva prieteni, câteva cuvinte. Pe scurt, la interviu mă întreabă: Where do you like to work? Hot kitchen or cold kitchen? Eu lucrasem la bucătăria caldă și am zis: cold, ăla. Și am ajuns acolo, ne-a prezentat, ne-a făcut un tur al vaporului, ne-au împărțit în grupe. A doua zi dimineața ne-am întâlnit pe deck, am făcut apelul. Exact ca la armată. Apoi urcăm într-un lift și coborâm și coborâm și coborâm. Două etaje sub nivelul apei, acolo era bucătăria rece, unde se curățau toate legumele, toți peștii, toată carnea, toate lucrurile. Și eu am stat acolo patru luni de zile, cu apă. Pentru că la acel nivel apa este o chestie normală. Și cu tot felul de instructaje și exerciții. Ce faci în caz de…”, a povestit Orlando Zaharia, în cadrul unui podcast.

De asemenea, Orlando Zaharia a menționat că nava pe care lucra fusese folosită inițial drept morgă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Deci eu am făcut încă o dată armată pentru că într-adevăr primul vapor pe care am fost era un vapor din Al Doilea Război Mondial, care fusese morgă și a fost transformat în hotel, hotel plutitor. Era foarte frumos, dar destul de vechi și atunci eram foarte bine pregătiți. A fost o viață frumoasă pe vapor. Pentru că am întâlnit culturi noi, oameni noi, peisaje noi, mâncăruri noi, ingrediente noi. Și a fost și o viață grea pentru că a trebuit să trec prin toate etapele de început”, a adăugat bucătarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:18 - Papa Francisc, prima apariție publică, după o lună de spitalizare. „Va fi nevoie de timp înainte ca vocea sa să redevină ceea ce a fost înainte”
23:29 - Operațiune dificilă a Slvamont Mararamureș pentru recuperarea a doi turiști
23:20 - Marcel Ciolacu cere reacție la injuriile de pe Facebook: „Prea am avut bun simț; hai să îi înjurăm și noi pe ei”
22:28 - Ambasada SUA în România a reluat fără nicio explicație discursul lui JD Vance din cadrul conferinței de la Munchen / „Dacă democrația voastră poate fi distrusă cu câteva sute de mii de dolari în publicitate digitală, atunci, încă de la început, nu a fost o democrație foarte puternică”
22:07 - CTP, despre zborurile private ale lui Klaus Iohannis: „Se numește Iohănneală” / „La comuniști trebuia să dai raport după ce făceai o deplasare”
21:35 - Diana Șoșoacă susține că românii trebuie să decidă la referendum dacă vor ieșirea din UE: „Când am intrat în UE exista un standard de viață mult mai ridicat decât acum”
21:08 - Diana Șoșoacă: „Ursula von der Leyen vrea să extindă Europa cucerind Rusia. L-a găsit pe Macron care se crede Napoleon Bonaparte”
20:59 - Diana Șoșoacă susține că România a fost blocată la programul Visa Waiver după ce i-a scris lui Trump: „Mai am puțin timp până când o să fiu la Mar-a-Lago”
20:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 23 – 29 martie: „Urmează o perioadă în care vin către noi tot felul de informații cheie”
20:06 - Crin Antonescu, profilul autentic de candidat prezidențial în viziunea lui Cătălin Predoiu