Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă pentru un drob de miel delicios. A fost moștenită chiar de la bunica sa: „În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei”

Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă pentru un drob de miel delicios. A fost moștenită chiar de la bunica sa: „În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei”
Foto: Instagram / Cătălin Scărlătescu

Drobul este aproape nelipsit de pe mesele românilor cu ocazia sărbătorilor, iar Paștele nu face nici el excepție. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu are un secret pe care l-a preluat de la bunica sa, iar celebrul chef nu a uitat nici acum ce bine mirosea în bucătărie, transmite Impact.ro.

„În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei, a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, povestea Cătălin Scărlătescu acum ceva vreme.

Ingredientele din rețeta Cătălin Scărlătescu:

  • organele de la un miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 g carne de miel
  • 400 g ceapă și usturoi verde
  • 400 g mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare kg de compoziție se folosesc 8 ouă)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • prapure

Cum se prepară drobul de miel

Drobul de miel are câteva secrete pe care le cunosc toate gospodinele pricepute și toți chefii consacrați, iar rezultatul final depinde de proporția dintre carnea de miel, organe și verdețuri, respectiv de folosirea unui prapure.

Organele și carnea de miel trebuie spălate bine, tăiate cuburi și călite în tigaie, în ulei de floarea soarelui, după care se lasă la scurs. Dacă un sfert din compoziție se taie la cuțit, cuburi mici, restul se trece prin mașina de tocat.

Ceapa și usturoiul trebuie tocate mărunt și prăjite în tigaia în care au fost gătite și organele de miel, cu sare și piper. Se lasă pe foc până la evaporarea apei din tigaie, amestecând constant.

Odată spălate, verdețurile se toacă și ele mărunt. Ingredientele trebuie puse într-un vas încăpător, acolo unde vor fi amestecate, iar apoi se cântărește compoziția pentru a vedea câte ouă trebuie adăugate. Ouăle se bat și se pun peste compoziție. Trebuie asezonat cu sare și piper, amestecat foarte bine totul, iar compoziția se învelește în prapure și se pune în tavă pentru a fi băgată la cuptor.

Drobul de miel se coace la 140-150 de grade Celsius, vreme de 50 de minute, în funcție de cuptor. Se lasă la răcit și să se scurgă grăsimea. Drobul de miel trebuie servit rece, cu muștar, ceapă verde și ouă roșii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)