Céline Dion a revenit pe scenă pentru Jocurile Olimpice de la Paris: A cântat Hymne a l’amour, compusă de Edith Piaf

Céline Dion a revenit pe scenă pentru Jocurile Olimpice de la Paris: A cântat Hymne a l’amour, compusă de Edith Piaf

Céline Dion a revenit triumfal pe scenă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Vedeta, care a fost diagnosticată cu sindromul de tulburare neurologică a persoanei rigide, a cântat Hymne a l’amour de Edith Piaf la Turnul Eiffel pentru o audiență globală de milioane, prima sa reprezentație live pe scenă de la începutul anului 2020.

Dion a mai cântat anterior la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996

Ea a apărut scăldată în lumină, însoțită de un pianist, oferind o interpretare emoționantă a cântecului din 1950. Hymne a l’amour a fost scrisă inițial de Piaf iubitului ei boxer, Marcel Cerdan, care a murit într-un accident de avion.

„De fiecare dată când mă întorc la Paris, îmi amintesc că mai este atât de multă frumusețe și bucurie de experimentat în lume”, a scris Dion într-o postare pe rețelele de socializare. „Îmi place Parisul și sunt atât de fericită că mă întorc!”

Deși au existat zvonuri că Dion ar primi 2 milioane de dolari pentru apariția ei, acest lucru a fost ulterior negat.
„Spre deosebire de ce spune presa, artiștii de la ceremoniile Jocurilor de la Paris 2024 nu vor primi o taxă pentru performanța lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Jocurilor Olimpice, citat de The Guardian.

„Decizia lor de a performa în aceste condiții reflectă dorința lor de a face parte dintr-un eveniment istoric pentru Franța și pentru lumea sportului.”

Lady Gaga a făcut show cu o piesă cântată de Zizi Jeanmarie

Lady Gaga a mai apărut să cânte Mon truc en plumes mai devreme seara, sosind pe o scări de lângă Sena, într-un costum Dior personalizat, înconjurată de dansatori și o paradă de pene în omagiu lui Zizi Jeanmaire. Cântăreața a petrecut două luni reascultând piesa.

„Deși nu sunt o artistă franceză, am simțit întotdeauna o legătură foarte specială cu francezii și cântând muzică franceză”, a scris Gaga într-o postare pe rețelele de socializare. „Este onoarea mea supremă să cânt pentru voi și să vă încurajez!! Jocurile Olimpice întotdeauna mă emoționează!”

Într-un eseu din 2019, Dion i-a adus un omagiu lui Gaga, numind-o „unul dintre cei mai inventivi artiști pe care i-am văzut vreodată” și „una dintre cele mai mari voci din lume”.

Megastarul Aya Nakamura a interpretat și un amestec din hiturile ei, inclusiv Pookie și Djadja. Cântăreața a fost în centrul unei furtuni rasiste la începutul acestui an, când a existat indignare de extremă-dreapta, inclusiv din partea Marine Le Pen, cu privire la posibilitatea ca ea să cânte.

Alte celebrități prezente le-au inclus pe Ariana Grande și Cynthia Erivo, care co-protagonistă în adaptarea pe marele ecran a lui Wicked, a cărei primă parte este lansată la sfârșitul acestui an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`