Cele mai bune metode pentru a alege un pepene verde gustos / La ce trebuie să fim atenți
În magazine și piețe au apărut, deja, delicioșii pepeni verzi care vestesc sezonul cald. Cu toții ne dorim să servim o felie dintr-un pepene roșu delicios și răcoros, într-o zi de vară. Cu toate acestea, știm că nu întotdeauna cumpărăm pepenele potrivit.
Cum să alegi cel mai dulce pepene verde, de fiecare dată
Puține lucruri sunt mai dezamăgitoare decât să ajungi acasă într-o zi călduroasă și să constați că pepenele pe care l-ai cumpărat nu are gust. Iată câteva sfaturi pentru a-l alege pe cel potrivit.
Locul galben de pe un pepene arată unde a stat pe pământ în timp ce era atașat de viță de vie. Dacă pepenele verde este copt, locul câmpului ar trebui să fie un petic mare, galben, pe o parte a pepenelui. Cu cât pata galbenă este mai mare și culoarea mai cremoasă, înseamnă că pepenele este copt. Dacă însă pata este mai mică sau este mai mult spre alb decât spre galben, atunci pepenele poate să nu fie la fel de copt, scrie Spynews.ro.
Ascultați pepenele!
O altă modalitate de a găsi un pepene copt este să lovești ușor exteriorul cu degetele. Un pepene copt va avea un sunet mai profund, spre deosebire de unul prea copt, care va avea un sunet mai gol sau mai plat.
În plus, cei mai buni pepeni verzi vor avea un aspect aproape neplăcut și vor fi mai grei decât restul. Un pepene care arată bine indică, de fapt, că interiorul este prea copt. În medie, un pepene verde are 92% apă, ceea ce îl face atât de suculent.