Cele 5 filme despre care vorbește toată lumea în 2023: Harrison Ford, Johnny Depp și Wes Anderson se întorc la festivalul de film Cannes

Cele 5 filme despre care vorbește toată lumea în 2023: Harrison Ford, Johnny Depp și Wes Anderson se întorc la festivalul de film Cannes
În cadrul festivalului vor fi prezentate în premieră filme de Martin Scorsese, Wes Anderson și Ken Loach, alături de alte zeci de filme, sursă foto: captură YT

Cele mai mari nume ale cinematografiei internaționale vor ajunge săptămâna aceasta pe Riviera Franceză pentru Festivalul anual de film de la Cannes. Harrison Ford, Leonardo DiCaprio și Phoebe Waller-Bridge se vor număra printre vedetele pe care fanii filmului speră să le vadă pe covorul roșu.

În cadrul festivalului vor fi prezentate în premieră filme de Martin Scorsese, Wes Anderson și Ken Loach

Este posibil să apară chiar și Johnny Depp, care revine pe marele ecran pentru prima dată după lunga sa bătălie juridică cu fosta soție Amber Heard.

Care sunt cele cinci filme despre care toată lumea vorbește?

Indiana Jones și cadranul destinului (Indiana Jones and the Dial of Destiny)

Ultima dată a lui Harrison Ford în rolul neîntrecutului arheolog Indiana Jones este printre cele mai așteptate din acest festival de film.

În premiera mondială a filmului Indiana Jones and the Dial of Destiny, eroul de acțiune în vârstă de 80 de ani se va reuni cu jacheta de piele pentru a cincea și ultima oară.

Printre colegii săi de platou se numără și Phoebe Waller-Bridge din Fleabag, care s-a născut la patru ani după lansarea primului film din franciză – Raiders of the Lost Ark – în 1981.

Fanii sunt nerăbdători să vadă rezultatele efectelor speciale de „dez-îmbătrânire” asupra lui Ford în scenele de început, iar munca regizorului James Mangold va fi, de asemenea, analizată.

Dial of Destiny este primul film Indiana Jones care nu este regizat de Steven Spielberg – deși acesta are un credit de producător executiv.

Jeanne du Barry

La apogeul bătăliilor sale din sala de judecată cu fosta sa soție Amber Heard, viitorul carierei cinematografice a lui Johnny Depp părea să fie în pericol.

Dar, la trei ani după ce a fost eliminat din franciza Fantastic Beasts, revenirea sa pe marele ecran în rolul lui Ludovic al XV-lea în Jeanne du Barry va deschide festivalul de la Cannes.

Depp vorbește în franceză în filmul care spune povestea fiicei unei croitorese sărace care a devenit ultima amantă oficială a regelui francez.

Personajul principal este interpretat de Maïwenn, actrița franceză omonimă, care a scris și regizat și filmul în limba franceză.

Maïwenn, la rândul ei, nu se ferește de controverse. Ea a criticat mișcarea #metoo, iar săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni, a recunoscut că a scuipat în fața unui jurnalist.

Orașul Asteroid

În timp ce rețelele de socializare au fost inundate de parodii după Wes Anderson în ultima vreme, regizorul a pus la punct ultimele detalii pentru Asteroid City.

Scarlett Johansson este în rolul prinipal în acest film plin de vedete, printre care se numără Tom Hanks, Tilda Swinton, Jason Schwatzman, Jeff Goldblum, Margot Robbie și Steve Carell.

Ea joacă rolul unei vedete cinema din anii 1950 – gândiți-vă la Bette Davis – în povestea unui oraș american fictiv din deșert, unde o convenție a tinerilor observatori de stele este tulburată de evenimente care schimbă lumea.

Este un film științifico-fantastic? O comedie romantică? Detaliile concrete ale intrigii sunt greu de găsit, dar trailerul sugerează că este foarte… Wes Anderson.

Acest lucru face ca premiera sa la Cannes să fie unul dintre cele mai așteptate evenimente din oraș.

The Old Oak

Cel mai recent film al lui Ken Loach se concentrează în jurul ultimului pub rămas într-o fostă comunitate minieră.

Ken Loach are o istorie de invidiat la Cannes, câștigând de două ori râvnitul Palm d’Or – pentru The Wind That Shakes the Barley în 2006 și I, Daniel Blake în 2016.

Ar putea obține o a treia distincție pentru cel mai bun film la vârsta de 86 de ani?
Cel mai recent proiect al său este The Old Oak, despre ultimul pub rămas într-o fostă comunitate minieră din County Durham, unde există un aflux de refugiați sirieni.

Loach a declarat că a vrut să facă un film care să fie optimist, dar care să evidențieze și dificultățile situației.

Proprietarul pub-ului, TJ Ballantyne, este interpretat de un pompier local pensionat, Dave Turner, în timp ce refugiați autentici au fost, de asemenea, recrutați pentru a participa la film.

Ucigașii lunii de flori

Un nou film al lui Martin Scorsese stârnește întotdeauna un fior de entuziasm printre cinefili. Reuniunea lui cu doi dintre colaboratorii săi preferați, Leonardo DiCaprio și Robert De Niro este deja un motiv suficient ca toată lumea să bănuiască reușita filmului.

DiCaprio ar fi numit deja „Killers of the Flower Moon” o „capodoperă” iar entuziasmul înainte de premiera de la Cannes este în creștere.

Bazat pe o carte de David Grann, filmul descrie crimele în serie ale membrilor Națiunii Osage – un trib de nativi americani -, bogată în petrol, în Oklahoma anilor 1920.

Cunoscută sub numele de „Domnia terorii”, aceste crime au declanșat o anchetă a FBI, la care a participat și J Edgar Hoover.

În ciuda duratei sale de trei ore și 26 de minute, Scorsese a declarat că filmul este conceput pentru a fi văzut în cinematografe. „Acesta este un film pentru marele ecran și asta am făcut, după cum veți vedea”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)