Cea mai delicioasă rețetă pentru un chec pufos servit cu alune de pădure
Se apropie Crăciunul și, așa cum se obișnuiește, trebuie să ne îmbunăm vizitatorii cu un chec pufos și delicios cu cacao pe care l-am pregătit cu drag și cu spor toată ziua.
Așadar, cea mai apreciată prăjitură aperitiv își face simțită prezența în casele românilor cu repeziciune. Iată rețeta și modul de preparare pentru un chec perfect. De asemenea, bucătarii trebuie să fie atenție la cantități, deoarece acestea variază în funcție de nevoile fiecăruia. Pentru o tavă normală, acestea sunt ingredientele și gramajele necesare:
Ingrediente
2 pliculețe de zahăr vanilinat
5 ouă mici
200 grame de făină cernută
200 grame de zahăr cernut
1 linguriță de praf de copt
2 linguri cacao
4 linguri de ulei vegetal
1 praf de sare
pentru ornat, vom folosi câteva alune de padure, dar e la latitudinea bucătarului
Încercați și Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Ce trucuri folosește celebrul Chef
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să separăm albușurile de gălbenușuri cu grijă. După ce am terminat, vom amesteca albușurile cu un praf de sare. După ce reușim să obținem niște albușuri spumoase care nu cad din castron, vom adăuga zahărul vanilinat și zahărul pe care l-am cernut până obținem o spumă tare și lucioasă.
După, vom amesteca gălbenușurile cu uleiul, câte puțin, similar cu procesul pe care-l întreprindem la maioneză. După ce am amestecat, vom turna compoziția peste spuma de albușuri și le vom amesteca cu o spatulă de jos în sus.
Făina o vom amesteca cu praful de copt și le vom turna peste compoziția pe care am făcut-o anterior cu ulei, gălbenușuri, albușuri și zahăr. Trebuie să avem grijă să nu scoatem aerul din albușuri. După ce am terminat, vom amesteca cacao cu apă (2-3 linguri de apă caldă) și împărțim compoziția principală în două. Vom avea grijă să punem cacao între ele.
După, vom introduce totul la cuptor la 180°c pentru 30-40 de minute. Pentru a verifica, vom face testul cu scobitoarea.