Ce se mănâncă la masa de Crăciun în casa Iulianei Tudor. Vedeta gătește un desert deosebit
Iuliana Tudor, vedeta postului TVR, se simte bine în bucătărie. Prezentatoare se descurcă cu toate sculele necesare pentru prepararea bucatelor delicioase. Cu toate că trebuie să se mențină într-o formă perfectă, femeia nu evită să gătească și să se răsfețe cu dulciuri.
Citește și Iată reţeta pentru cel mai bun peşte la cuptor! Astăzi e dezlegare
Celebra prezentatoare a dezvăluit, recent, o rețetă specială, care se transmite peste generații și este pregătită cu mare grijă de către bucătăresele din familia acesteia.
Ingrediente
1 pachet de unt
100 g zahăr pudră
500 ml lapte
3 linguri de făină
gem de prune
nucă pisată
”½ cană de zahăr se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins, ½ linguriță amoniac și făină – cât cuprinde. De aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine. Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el) cu 100 g zahăr pudră și se lasă deoparte. Apoi, jumătate de litru de lapte cu 3 linguri făină se amestecă într-o cratiță la foc mic până capătă consistență de ciulama. Când s-a răcit, în amestec se încorporează crema de unt. Când s-au răcit ingredientele, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un strat de cremă, un strat de gem de prune peste care presărăm nucă, apoi iar o foaie de prăjitură, un strat de cremă, apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune la presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!”, explică Iuliana Tudor, citată de retetepractice.ro
Citește și Cozonaci delicioși pe masa de Crăciun. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu