Ce se mănâncă la masa de Crăciun în casa Iulianei Tudor. Vedeta gătește un desert deosebit

Ce se mănâncă la masa de Crăciun în casa Iulianei Tudor. Vedeta gătește un desert deosebit
Iuliana Tudor a dezvăluit o rețetă specială. Foto: Iuliana Tudor/Facebook.

Iuliana Tudor, vedeta postului TVR,  se simte bine în bucătărie. Prezentatoare se descurcă cu toate sculele necesare pentru prepararea bucatelor delicioase. Cu toate că trebuie să se mențină într-o formă perfectă, femeia nu evită să gătească și să se răsfețe cu dulciuri.

Citește și Iată reţeta pentru cel mai bun peşte la cuptor! Astăzi e dezlegare

Celebra prezentatoare a dezvăluit, recent, o rețetă specială, care se transmite peste generații și este pregătită cu mare grijă de către bucătăresele din familia acesteia.

Ingrediente

1 pachet de unt

100 g zahăr pudră

500 ml lapte

3 linguri de făină

gem de prune

nucă pisată

”½ cană de zahăr  se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins, ½ linguriță amoniac și făină – cât cuprinde. De aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine. Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el) cu 100 g zahăr pudră și se lasă deoparte. Apoi, jumătate de litru de lapte cu 3 linguri făină se amestecă într-o cratiță la foc mic până capătă consistență de ciulama. Când s-a răcit, în amestec se încorporează crema de unt. Când s-au răcit ingredientele, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un  strat de cremă, un strat de gem de prune peste care presărăm nucă, apoi iar o foaie de prăjitură, un strat de cremă, apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune la presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!”, explică Iuliana Tudor, citată de retetepractice.ro

Citește și Cozonaci delicioși pe masa de Crăciun. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)
18:56 - Hideg, după ce lui Coldea i s-au permis deplasările în interiorul UE: Nu mai am încredere în judecătorii de la Curtea de Apel București. Mă întreb dacă dorm bine noaptea după ce au făcut că așa li s-a spus (VIDEO)
18:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie: Factor de noroc pentru Raci. Sunt protejați, favorizați (VIDEO)