Iuliana Tudor, vedeta postului TVR, se simte bine în bucătărie. Prezentatoare se descurcă cu toate sculele necesare pentru prepararea bucatelor delicioase. Cu toate că trebuie să se mențină într-o formă perfectă, femeia nu evită să gătească și să se răsfețe cu dulciuri.
Citește și Iată reţeta pentru cel mai bun peşte la cuptor! Astăzi e dezlegare
Celebra prezentatoare a dezvăluit, recent, o rețetă specială, care se transmite peste generații și este pregătită cu mare grijă de către bucătăresele din familia acesteia.
1 pachet de unt
100 g zahăr pudră
500 ml lapte
3 linguri de făină
gem de prune
nucă pisată
”½ cană de zahăr se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins, ½ linguriță amoniac și făină – cât cuprinde. De aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine. Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el) cu 100 g zahăr pudră și se lasă deoparte. Apoi, jumătate de litru de lapte cu 3 linguri făină se amestecă într-o cratiță la foc mic până capătă consistență de ciulama. Când s-a răcit, în amestec se încorporează crema de unt. Când s-au răcit ingredientele, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un strat de cremă, un strat de gem de prune peste care presărăm nucă, apoi iar o foaie de prăjitură, un strat de cremă, apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune la presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!”, explică Iuliana Tudor, citată de retetepractice.ro
Citește și Cozonaci delicioși pe masa de Crăciun. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu