Ce pensie colosală încasează lunar Petre Roman: „Nu mă plâng”

Ce pensie colosală încasează lunar Petre Roman: „Nu mă plâng
Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Fostul prim-ministru al României, Petre Roman, a fost invitat recent la Antena 3, unde a vorbit despre suma pe care o primește lunar ca pensie și a oferit informații despre modalitățile prin care își completează veniturile lunare.

Ce pensie are Petre Roman

Într-o țară cu probleme financiare pentru pensionari, Casa Națională de Pensii acordă lunar aproximativ 10.000 de indemnizații speciale, mai ales pentru foști magistrați, diplomați și parlamentari. Circa 760 de foști diplomați primesc o pensie medie de 5.800 de lei, iar pentru foștii parlamentari suma este în jur de 5.000 de lei lunar.

Printre cei care beneficiază de aceste pensii generoase se numără și Petre Roman, care a evidențiat că nu are motive să se plângă în ceea ce privește veniturile sale și că întreprinde diverse activități pentru a-și asigura un trai confortabil, scrie Click.ro.

Fostul prim-ministru muncește în mai multe locuri

Nu mă plâng pentru că am venituri și muncesc acum în mai multe locuri ca să am venituri”, a declarat fostul prim-ministru.

Petre Roman a dezvăluit recent că primește o pensie specială, care i-a fost restabilită cu trei luni în urmă. Având în vedere faptul că a deținut mai multe mandate în cariera sa, suma impresionantă pe care o primește lunar ca pensie este de 10.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:23 - Silvia Dinică (USR), după recalcularea pensiilor: E foarte limpede că sunt mari greșeli și sunt o mulțime de oameni afectați. Nu ne putem juca cu viețile oamenilor așa (VIDEO)
16:20 - Laurențiu Gîdei (PSD), despre pensiile recalculate greșit: „Nimeni nu va pierde niciun ban” (VIDEO)
16:06 - Primii patru piloți ucraineni se pregătesc deja în România, la Fetești, pentru pilotarea avioanelor F-16
15:58 - Alexandru Mazăre, eliberat condiționat. Iese din închisoare la patru luni de la eliberarea fratelui său, fostul primar al Constanței. Ambii au fost condamnați pentru corupție
15:55 - Reprezentanții Ligii Campionilor, despre retragerea Cristinei Neagu, „legendara româncă”: „Handbalul își va pierde unul dintre magicieni”
15:38 - Rusia, prima reacție la declarațiile lui Erdogan despre Crimeea. Peskov spune că Turcia se află sub „presiunea nedisimulată” a SUA
15:35 - Un cetățean străin, venit la București, a închiriat un bolid de 185.000 de euro, iar acum riscă pușcăria. Ce a făcut cu el după câteva zile de plimbat? A crezut că nu-l prinde nimeni
15:14 - Țigări de 40.000 de lei, ascunse într-un tren care venea spre București. Cine le ascunsese și cum a fost prins
15:02 - Un elev din Buzău a fost dat dispărut de părinţi după orele de curs. Copilul a fost găsit de poliţişti
14:56 - Brighton a stabilit ce va face cu Adrian Mazilu. Cumpărat de la Farul vara trecută, românul nu a bifat niciun minut pentru clubul din Anglia