Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, a vorbit recent despre salarizare și pactul pe care l-a făcut cu angajații din restaurantul lui. După ce a lucrat în mai multe restaurante din străinătate, celebrul bucătar a învățat și mai multe lucruri, iar acum le pune în practică în afacerea lui.
După ce și-a dat demisia de la Chefi la cuțite, Cătălin Scărlătescu a oferit o atenție sporită restaurantelor sale și domeniului culinar. Nu de mult, el a vorbit despre cum colaborează cu angajații săi.
De asemenea, el a vorbit despre cum a ajuns să aibă o mărire de salariu cum multe persoane și-ar dori. În doar 2 luni, salariul lui a ajuns de la 300 de dolari la 2.800 de dolari.
„În două luni mi-au crescut salariul de la 300 de dolari la 2800 de dolari. În prima lună, ei rulau foarte multă marfă și câștigau foarte puțini bani, iar după ce am apărut eu s-au speriat, adică tot oul ăla intră, ceapa tot aceeași e, s-a terminat cu ceafa de vită în buzunare. Eu am o altă viziune despre salarizare, eu nu le-aș da bani, eu le-aș da voie să muncească.
Fiind un om cu experiență, Cătălin Scărlătescu spune că în proprii angajați trebuie să ai cea mai mare încredere. Din punctul lui de vedere, angajații trebuie să aibă voie și la sertarul cu bani și să ia de acolo cât au nevoie, fără să îl anunțe. Chiar dacă pare permisiv, celebrul bucătar spune că totul se raportează la munca pe care o face fiecare și la contractul stabilit.
„Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo. Când băgați, luați-vă de acolo cât vreți voi. Eu vreau să lucreze și atunci când vin la mine să le dau 10.000 de euro, să spună „măi, țăranule, de ce doar 10.000 când puteau fi 20.000?”, a mai spus Cătălin Scărlătescu, potrivit VIVA.
Vezi această postare pe Instagram