Dem Rădulescu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori din țara noastră, de referință pentru teatrul și filmul românesc. Artistul avea anumite preferinţe culinare, pe care le-a dezvăluit de-a lungul timpului în interviuri, dar şi mâncăruri de care nu se atingea, deși era un mare gurmand. În mod surprinzător, „Marele Dem” nu consuma unul dintre cele mai cunoscute produse specifice Paștelui.
„Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc… Nici dulceaţa de trandafiri nu a fost niciodată preferata mea. Dar mâncam şerbet de trandafiri” mărturisea actorul, în trecut, într-un interviu acordat Andreei Marin.
Dem Rădulescu prefera să se gândească mai mult la râsete, voie bună, decât la mâncare. În opinia sa, veselia este esențială pentru o viață sănătoasă, ci nu vreun aliment.
„O zi în care n-ai râs e o zi pierdută. Omul are nevoie de râs, la nivelul celulei. Buna dispoziţie, se ştie, dizolvă adrenalina pe care o provoacă durerea, supărarea, enervarea.
Comedia e salvarea. Mi se pare un medicament extraordinar pentru că omenirea e bolnavă. Şi câte situaţii de comedie adevărată există în viaţă! Suntem clovni într-un mare circ”, spunea Dem Rădulescu, în emisiunea Eugeniei Vodă, potrivit DCNews.
Îndrăgitul artist provine dintr-o familie modestă din Râmnicu Vâlcea. În tinerețe, el a fost boxer la categoria semi-mijlocie. La un moment dat chiar a obținut o stea de aur, la un campionat de amatori. La 17 ani a debutat în lumea artistică, în calitate de actor amator, la un bal organizat de fanfara gării.
Marele actor a murit în septembrie 2000, la vârsta de 68 de ani, în București, în urma unui infarct miocardic. Mormântul regretatului artist se găsește în Cimitirul Bellu, din Capitală.