Gheboasă, pe numele său real Gabriel Gavriș, este unul dintre cei mai ascultați cântăreți trap ai momentului. Se pare că a descoperit succesul peste noapte, iar acum, muncește pentru a se menține acolo, sus.
Trapperul a urcat pe scenă la Untold 2023, iar la scurt timp au izbucnit o serie de controverse pe internet. Cântărețul din Târgoviște a devenit cunoscut, iar mulți tineri sunt fanii lui, însă puțini cunosc ce studii a urmat acesta.
Gheboasa face parte din generația tinerilor artiști. Se pare că acesta a devenit viral după ce a lansat o piesă care a ajuns populară în dansurile de pe TikTok. În plus, s-a făcut remarcat într-un show de talente, iar la scurt timp după ce a fost descalificat, s-a apucat de TikTok. Astfel, dintr-o joacă, tânărul a ajuns să fie asaltat de fani, devenind viral, hitul lui fiind multă vreme în topurile de pe YouTube.
Invitat în cadrul unui podcast, trapperul a vorbit, printre altele, despre studiile salee. Potrivit acestuia, școala ar trebui privită ca un „pilon” pentru dezvoltarea proprie, notează cancan.ro.
„Eu asta încerc să le spun oamenilor (n.r. despre educație). Asta e cheia. În primul rând, să crezi, să muncești la visul tău, să-ți vezi de treaba ta, să nu stai în anturaje proaste. Să mergi la școală, pentru că școala te ajută, chiar dacă spunem noi: «La ce te ajută școala?»”. Dacă nu mergeam la școală și nu aveam studiile pe care le am, nu mai eram în măsură să pot să vorbesc așa coerent”, a spus Gheboasă, în podcastul lui Cătălin Măruță.
La 18 ani, a decis să renunțe la școală și să se apuce de muzică. Foarte repede, a fost descoperit de alți artiști care și-au dorit să colaboreze cu el.
„Când eram în clasa a VIII-a au venit la școală directorii cu ofertele liceelor. Puteai să alegi între școala profesională și liceu. Dar la școala profesională aveai un avantaj. Primeai 200 de lei, dacă făceai sub 9 absențe pe lună.
Și când am auzit, nu m-a mai interesat de liceu. Eram cu verișoara mea. Bunica noastră nu știa ce să ne sfătuiască, nu știa, pentru că nu a avut școală. (…) Am ales să ne sfătuim singuri și să luăm banii aceia lunar, pentru că ne ajutau foarte mult. Erau 400 de lei. O mai ajutam pe bunica, ne mai luam și noi haine.
După aceea m-am dus la liceu, în clasa a XI-a. (…) Am pierdut un an și am mers la muncă. Am renunțat la școală. Când eram în clasa a XI-a, m-am apucat de cântat, am scris prima piesă. A făcut un milion de vizualizări, la o lună de la lansare. Eram «nimeni», dar aveam un milion de vizualizări”, a mai povestit acesta.