Cătălin Scărlătescu reinventează rețeta sarmalelor. Bucătarul a descoperit un ingredient special
Gastronomia nu încetează să se dezvolte, însă, sărmăluțele nu își pierd actualitatea. Românii nu pot să-și imagineze o masă de sărbătoare fără preparatul tradițional. Celebrul bucătar, Cătălin Scărlătescu, vine cu o rețetă specială. Gospodinele sunt provocate să o încerce.
Vedeta emisiunii „Chefi la cuțite” a dezvăluit că ingredientul secret pentru ca sarmalele să aibă un gust aparte este afumătura.
Ingrediente:
- 4 kilograme de carne tocată de porc,
- jumătate de kilogram de orez,
- 2 kilograme de ceapă,
- 40 de grame de piper negru,
- o bucată de afumătură,
- cimbru, foi de dafin,
- 45 de grame de sare
- foi de varză murată
bulion.
Cum să le preparăm
Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în tigaie, până capătă o nuanță aurie. Luam ceapa de pe foc. Orezul se spală bine și se amestecă cu ceapa și cu carnea tocată. Se împăturesc sarmalele în foile de varză murată, iar varza care rămâne se toacă mărunt și se amestecă separat cu bulionul.
Află și Rețeta de zacuscă de vinete. Cum se prepară cel mai ușor și rapid
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi așezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, precizează bucătarul Cătălin Scărlătescu.