Care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți în prepararea borșului de miel tradițional / Bucătarul chef, Ștefan Popescu, dezvăluie rețeta delicioasă a preparatului

Publicat: 10 04. 2023, 20:08
Sursa foto: Facebook

Nelipsit de pe masa de Paște, deliciosul Borș tradițional de miel este unul dintre felurile principale foarte apreciate în bucătăria românească. Toate gospodinele caută de la an, la an anumite trucuri prin care să-și îmbunătățească această rețetă, motiv pentru care bucătarul chef, Ștefan Popescu, a dezvăluit cele mai bune modalități prin care poți obține un borș de miel perfect.

„Dacă le pui de la început, mănânci balastru”

Chiar dacă, nu multă lume acordă multă importanță fierberii corecte a legumelor pentru borșul de miel, chef Ștefan Popescu spune că trebuie să respectăm neapărat anumite reguli, pentru a nu da greș cu întregul preparat.

„Prima dată fierbem carnea și dacă carnea de miel este cu os, când vezi că  începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele. Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin. Când mâncăm, trebuie să ne gândim întotdeauna și la ce aduce pentru sănătate, nu doar la plăcerea de a mânca. Legumele, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase.

Borșul în general sau lămâia se pune la final și… multă verdeață, leuștean, pătrunjel, pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc. Pătrunjelul ne ajută mult, are multe vitamine, el nu trebuie să fiarbă în ciorbă. Nu-i punem capacul. Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile. Nu băgăm în frigider mâncarea caldă, pentru că se acrește, iar frigiderul se poate strica și el”, a spus bucătarul chef.

Sarea se adaugă în oală încă de la început

Un alt aspect important punctat de bucătarul chef, Ștefan Popescu, are legătură cu un condiment nelipsit din majoritatea preparatelor – sarea. Aceasta se adaugă în oală încă de când a fost pusă și carnea. Acesta este un pas foarte important, spune bucătarul chef, motiv pentru care trebuie să te asiguri că nu-l ratezi.

„Sarea o pui de la început, după ce ai pus carnea la fiert în apă rece și cu sare. Ea ajută la eliminarea toxinelor, se face acea spumă, care neapărat trebuie luată, pentru ca ciorba să aibă un gust mai bun. Vei vedea că dacă dai spuma jos, va fi mult mai gustoasă.” , a mai spus acesta în cadrul emisiunii”Pastila de frumusețe”.