Care este localitatea din România în care se nasc cei mai mulţi gemeni şi tripleţi

Care este localitatea din România în care se nasc cei mai mulţi gemeni şi tripleţi
Sursa foto: Shutterstock

Există o localitate în România unde se nasc cei mai mulţi gemeni şi tripleţi din toată ţara, relatează Click.ro.

Localitatea din România cu cei mai mulți gemeni și tripleți

Sângeorgiu de Mureș, o pitorească localitate din România, se distinge printr-o statistică impresionantă: cea mai mare concentrație de gemeni și tripleți din țară. Cu toate că să crești copii gemeni sau tripleți este o provocare majoră, comunitatea din Sângeorgiu de Mureș se descurcă cu mândrie și perseverență.

În timp ce bucuria adusă de nașterea gemenilor sau tripleților este imensă, aceasta vine și cu provocări financiare considerabile.

„Ca mamă de gemeni recunosc că a fost greu. Cheltuielile sunt foarte mari, astronomice aș zice. În momentul în care ai mai mult de doi copii, 3, 4, să fii părinte este un job full-time,” mărturisește o mamă din această comunitate.

Sociologul Dan Petre explică: „Întotdeauna există o legătură foarte strânsă între condiţiile economice şi apariţia copilului. Un copil reprezintă întotdeauna un tip de investiţie şi un efort financiar din partea familiei.” Această realitate se reflectă în statistici, deoarece vârsta medie la care românii încep să aibă copii a crescut semnificativ în ultimii ani. Astăzi, femeile nasc la 28 de ani, cu 5 ani mai târziu față de acum 16 ani, iar bărbații se simt pregătiți să devină tați abia pe la 34 de ani.

Indemnizații mai mari pentru părinții de gemeni și tripleți

Într-un context în care costurile cresc odată cu sosirea în familie a mai multor copii, guvernul a anunțat o creștere a indemnizațiilor pentru mamele de gemeni și tripleți. Pentru fiecare copil, guvernul oferă încă 50% din leafa medie pe economie, și acest beneficiu se aplică și în cazul adopției. Astfel, pentru mamele de gemeni, indemnizația crește cu 50%, ajungând până la 7.650 de lei. Iar pentru mamele cu tripleți, suma se dublează și depășește 10.000 de lei pe lună.

„Costurile sunt duble pentru doi copii. Scutecele ne costă aproximativ 2.000 de lei pe lună, laptele praf ne ajunge cam 1.000 lei pe lună. Mă avantaja mult mai mult să lucrez decât să beneficiez de indemnizația pentru creșterea copilului,” spune o mamă din această comunitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)